Cheesecake cu Ricotta si Mascarpone

Complexitate
redusa
Cheesecake cu Ricotta si Mascarpone

Ingrediente

  • Baza:
  • 180 g biscuiti gen petit beurre (populari)
  • 180 unt
  • 1 ou
  • Crema:
  • 3 oua
  • 250 gr ricotta
  • 250 gr mascarpone
  • 1 lingura de faina
  • 120 gr zahar
  • 1 plic de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Ornat:
  • 300 gr marmelada de afine sau fructe de padure, caise, piersici, prune (de preferat sa fie mai acrisoara)

Mod de preparare

Se mixeaza bine biscuitii pana devin ca un pesmet. Se amesteca cu untul topit pe baie de aburi sau microunde. Intr-o tava rotunda, diametru 22-24 cm tapetata cu hartie de cuptor, se pun biscuitii. Se niveleaza si preseaza uniform cu o lingura. Se pune tava in frigider pana cand se prepara crema.

Pentru crema se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga ricotta, mascarpone, faina, vanilia si coaja rasa de lamaie. Se bat spuma albusurile si se adauga peste crema de ricotta si mascarpone. Se amesteca incet, pana se incorporeaza bine. Se pune crema peste stratul de biscuiti, se intinde bine pe toata suprafata. Se coace in cuptorul incalzit, la o temperatura de 180°c, circa 30-40 minute, la zona din mijloc a cuptorului.

Cand crema de branza se vede intarita si de culoare galbui-aurie (posibil sa se crape putin) este gata si se scoate din cuptor. Asa calda cum este, se intinde marmelada uniform deasupra. Daca marmelada este mai tare, ca sa o intindeti mai usor, o puneti pe foc cu un strop de apa, asa se inmoaie putin.
Cand se raceste de tot, se conserva in frigider pana a doua zi sau minim 4-5 ore. Dupa acest timp se portioneaza si se serveste.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca