Cheesecake cu Ricotta si Mascarpone

Complexitate
redusa
Cheesecake cu Ricotta si Mascarpone

Ingrediente

  • Baza:
  • 180 g biscuiti gen petit beurre (populari)
  • 180 unt
  • 1 ou
  • Crema:
  • 3 oua
  • 250 gr ricotta
  • 250 gr mascarpone
  • 1 lingura de faina
  • 120 gr zahar
  • 1 plic de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Ornat:
  • 300 gr marmelada de afine sau fructe de padure, caise, piersici, prune (de preferat sa fie mai acrisoara)

Mod de preparare

Se mixeaza bine biscuitii pana devin ca un pesmet. Se amesteca cu untul topit pe baie de aburi sau microunde. Intr-o tava rotunda, diametru 22-24 cm tapetata cu hartie de cuptor, se pun biscuitii. Se niveleaza si preseaza uniform cu o lingura. Se pune tava in frigider pana cand se prepara crema.

Pentru crema se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga ricotta, mascarpone, faina, vanilia si coaja rasa de lamaie. Se bat spuma albusurile si se adauga peste crema de ricotta si mascarpone. Se amesteca incet, pana se incorporeaza bine. Se pune crema peste stratul de biscuiti, se intinde bine pe toata suprafata. Se coace in cuptorul incalzit, la o temperatura de 180°c, circa 30-40 minute, la zona din mijloc a cuptorului.

Cand crema de branza se vede intarita si de culoare galbui-aurie (posibil sa se crape putin) este gata si se scoate din cuptor. Asa calda cum este, se intinde marmelada uniform deasupra. Daca marmelada este mai tare, ca sa o intindeti mai usor, o puneti pe foc cu un strop de apa, asa se inmoaie putin.
Cand se raceste de tot, se conserva in frigider pana a doua zi sau minim 4-5 ore. Dupa acest timp se portioneaza si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia