Cheesecake cu portocale

Postat pe: 16-04-2017
(0)

Ingrediente

Blat:
1 pachet mare de biscuiti Oreo cu cacao
100 gr biscuiti digestivi
2 linguri unt topit
50 ml lapte rece
1 lingura miere
Umplutura:
400 gr branza dulce de vaci
150 gr smantana
2 linguri gris
1 lingura amidon alimentar
3 galbenusuri
3-4 linguri indulcitor pulbere
1 lingura esenta de portocale
2-3 linguri de coaja confiata de portocala taiata cubulete
pentru jeleul de portocale:
2 portocale sau mandarine
50 + 50 ml apa
1-2 linguir zahar brut (depinde cat sunt de dulci portocalele)
1 lingura gelatina granule

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

50min
Numar portii

PORȚII

9 portii
Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii intr-un castron, se adauga untul topit, laptele si mierea. Se amesteca si se pune compozitia intr-o tava rotunda, cu diametrul de 20 cm, cu inel detasabil. In prealabil, se unge fundul tavii si peretii cu unt rece. Se preseaza blatul cu dosul unei linguri si se da la frigider pana facem compozitia pentru umplutura.
Pentru umplutura de branza: se pune branza de vaci in vasul robotului si se marunteste pana se ajunge la o pasta fina de branza. Se adauga restul ingredientelor, mai putin coaja confiata de portocala, se porneste robotul pentru cateva secunde pana ingredientele sau amestecat complet. La final se adauga coaja confiata de portocala si se amesteca cu o paleta. Se scoate forma cu blatul din frigider si se pune umplutura de branza. Se da tava la cuptorul incins la 150-160 grade pentru 50 minute, pana compozitia nu mai "tremura" si a prins crusta. Se lasa sa se raceasca complet cheescake-ul.
Pentru jeleul de portocala: se curata portocala de coaja, se rupe in bucati, se pune intr-un vas cu 50 ml apa si se lasa sa fiarba pentru 5-10 minute, pana s-au inmuiat bine portocalele. Intre timp, se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece. Cu blenderul vertical se paseaza foarte bine portocala fierbinte, pana se ajunge la un piure foarte fin. Se adauga zaharul si gelatina si se amesteca pana acestea sunt topite. Se lasa jeleul sa se racesaca pana devine caldut, apoi se pune peste cheesecak-ul rece. Se da tava la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte, se indeparteaza inelul detasabil, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cheesecake cu portocale" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

-daca doriti un jeleu foarte fin, il puteti trece printr-o strecuratoare
-este foarte parfumat datorita coajei confiate
-folosind galbenusuri de la oua de tara, umplutura va avea o culoare galbena

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cheesecake cu portocale