Cheesecake cu physalis

Portii
1
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu physalis

Ingrediente

  • · 600 grame de biscuiţi
  • · 200 grame de unt topit
  • · 600 grame de zahăr pudră
  • · 2 kg cremă de brânză
  • · 500 grame de mascarpone
  • · 12 bucăţi de physalis, aproximativ 100 de grame
  • · 10 bucăţi de coacăze roşii
  • · un praf de sare

Mod de preparare

Azi vă propun un tort cremos, generos şi uşor de preparat. Iubesc acest tort si il prepar mai ales de ziua mea, in februarie, deoarece se face rapid, este aspectuos si delicios.
Puneţi biscuiţii în blender şi îi sfărâmaţi până au granulaţia nisipului. Îi aşezaţi într-un bol, turnaţi untul peste ei, praful de sare, două linguri de zahăr pudră şi amestecaţi bine ingredientele. Luaţi o farfurie pe care vreţi să montaţi tortul, aşezaţi pe ea un cerculeţ de la tava de copt cu un diametru de 26 sau 28,8 cm, puneţi amestecul de biscuiţi pe farfurie, în cerculeţ şi tasaţi compoziţia cu o cană sau pahar. Adăpostiţi farfuria la frigider până preparaţi crema.
Într-un bol mixaţi brânza cu zahărul rămas, apoi încorporaţi crema de masacarpone şi 9 bucăţi de physalis scoase din frunze, spălate şi tăiate în bucăţele. Puneţi crema peste blatul din biscuiţi, ornaţi cu cele 3 bucăţi de physalis si cu coacăze roşii.
Puneţi tortul în frigider pentru minim 3 ore apoi puteţi să vă rasfăţaţi cu acest deliciu.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia