Cheesecake cu Mure si Smochine

Complexitate
redusa
Cheesecake cu Mure si Smochine

Ingrediente

  • 7-8 smochine uscate (poate si 10)
  • 150 gr biscuiti
  • 4-5 linguri de ovaz
  • 2-3 linguri de gem de smochine (gem de caise daca nu aveti gemul cerut)
  • 5-6 linguri de rom (optional)
  • zahar dupa gust pentru fiert smochinele
  • 250 branza de vaci foarte bine scursa (nici o picatura de zer sa nu aibe in ea)
  • 220 gr cream cheese
  • 250 gr frisca
  • 2 linguri de supa pline cu smantana groasa (teapana)
  • vanilie (se adauga in timp ce se bate frisca)
  • zahar pudra dupa gust
  • 100-150 gr mure congelate pentru umplutura
  • sirop de mure (se poate orice alt fruct de padure folosi)
  • 300 gr mure (daca nu aveti siropul gata -alternativa siropului)
  • coaja de portocala dupa gust
  • vanilie dupa gust
  • putina gelatina

Mod de preparare

Se taie smochinele in bucati mai mici, se aseaza intr-un castron, se toarna romul (daca folositi) peste ele, se adauga coaja de portocala si se completeaza cu apa pana le acoperim. Lasam la inmuiat pentru cateva ore, poate de seara pana dimineata (asta in cazul in care smochinele sunt foarte uscate, cum au fost ale mele).

Cand sunt bine inmuiate se adauga putin zahar peste ele si se pun la fiert cu apa in care au stat. Cand apa a scazut suficient si s-a facut un sos lipicios si gros si smochinele sunt moi se iau de pe foc si se pun deoparte. Daca au prea mult sos pe ele se scurg, altfel blatul nostru va fi prea moale.

Se lasa la racorit, dar sa nu fie reci de tot. Intre timp, biscuitii se pun intr-o punga de plastic si cu batatorul de carne sau cu sucitorul se sparg in faramituri fine. Daca mai raman bucati si mai mari nu e nici o problema, iar fulgii de ovaz se pun intr-o rasnita de cafea si se macina pana devin faina.

Se aseaza biscuitii pisati intr-un castron, se adauga putina vanilie, faina de ovaz si daca este cazul inca putin zahar (dar numai daca este cazul, altfel va fi prajitura prea dulce). Cu un robot de bucatarie se macina smochinele pana devin pasta (daca mai raman bucatele mai mari nu e problema) si se adauga peste biscuiti impreuna cu gemul de smochine.

Se omigenizeaza bine de tot dupa care se aseaza compozitia (va fi destul de tare si cam greu de manevrat) intr-o tava cu pereti detasabili si pe fundul careia am asezat o hartie de copt.

Cu degetele apasam aluatul pe toata suprafata tavii si punem la frigider pana la racirea completa.
intre timp batem frisca bine de tot cu zaharul adaugat dupa gust si adaugam vanilia daca folosim (daca se foloseste frisca gata batuta se adauga vanilie pudra, nu lichida)

Branza de vaci o punem intr-un castron mai mare putin, adaugam cream cheese si smantana, batem bine cu mixerul pana la omogenizarea completa. Adaugam frisca si batem in continuare.

Scoatem din frigider blatul deja racit si punem peste el jumatate din amestecul de branza, aranjam fructele congelate deasupra dupa care acoperim cu restul de crema. Nivelam si dam la frigider pantru cateva ore.

Siropul de mure se incalzeste se adauga in el cateva mure prospete sau congelate si putina gelatina daca este cazul, si se fierbe 1 minut. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Gelatina daca se adauga nu se pune multa pentru ca dorim sa avem un sos gros si care curge nu un jeleu de fructe care sta teapan.

In cazul in care nu aveti siropul atunci se pun fructele cu zahar dupa gust, vanilie si coaja de; portocala si cu apa la fiert, se adauga putina gelatina daca doriti si se fierbe cateva minute. Sosul trebuie sa fia mai gros, dar totusi sa curga atunci cand este rece, deci cantitatea de apa nu trebuie sa fie prea mare, poate cat sa acopere fructele cu doua degete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia