Cheesecake cu Ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu Ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 350 gr de biscuiti simpli cu cacao
  • 100 gr de zahar
  • 300 gr de unt
  • Crema:
  • 375 gr de zahar
  • 5 oua
  • 50 gr de faina
  • 250 gr de mascarpone
  • 400 gr de crema de branza
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 100 gr bombonele de ciocolata
  • o sticluta de esenta de vanilie
  • Mousse-ul de ciocolata:
  • 100 gr de ciocolata alba
  • 200 gr de ciocolata neagra
  • 100 gr de zahar
  • 70 ml de rom
  • 2 linguri de cacao
  • 250 ml de frisca lichida

Mod de preparare

Stiu ca probabil ca exista 1000 de feluri diferite de cheesecake, dar asta este una dintre modalitatile mele preferate de a face cheesecake. Si mai e si cu ciocolata pe deasupra.
Cred ca baza ar merge facuta si din biscuiti Oreo.

Cum facem:
Biscuitii se maruntesc la blender si se amesteca cu zaharul si untul topit. Se omogenizeaza amestecul si se imbraca cu el fundul unei tavi cu margini detasabile. Se coace in cuptorul incins, la foc mediu, timp de 10 minute si se lasa sa se raceasca.

Preparare etapa 2 - Cheesecake cu ciocolataEtapa 2: Pentru crema amestecati mascarpone, crema de branza, esenta de vanilie, sucul de lamaie, faina si zaharul, folosind un mixer. In aceasta crema se adauga cate un ou treptat si se amesteca bine. La final se adauga si bombonelele de ciocolata. Se toarna in tava peste crusta si se coace in cuptorul incins timp de 50 de minute pana se intareste.

Pentru mousse se pun intr-o oala frisca lichida si zaharul si se pune pe foc. Se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga ciocolata si romul si se amesteca pana la omogenizare. La final, folosind un tel, se adauga cacao si se amesteca bine. Se da de pe foc.

Mousse-ul se toarna peste cheesecake, lasat un pic la racit. Se mai coace pentru 10 minute.

Cheesecake-ul se lasa la racit in cuptor pana ajunge la temperatura camerei. Apoi se pune la frigider pentru minim 4 ore pana se intareste complet.
Se taie in felii potrivite si se savureaza. Pofta buna!

Reteta video: https://www.youtube.com/watch?v=wMtUyfHcmZ8

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Gulas Fara Carne

Gulas Fara Carne

Gulas Fara Carne
Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Sau Rulada cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Negresa cu nuci si portocala
4
Dulciuri

Negresa cu nuci si portocala

Negresa cu nuci si portocala
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Culinar.RO

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia