Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire.
Stafidele se inmoaie in apa calduta.
Intr-un lighean special de aluaturi se freaca cu mixerul margarina, zaharul vanilat si cele 3 linguri de lapte pana cand margarina devine o crema.
Se adauga 500 g zahar pudra si se freaca pana la amestecarea zaharului cu margarina.
Ouale se sparg toate in 2 castronele pentru a se verifica sa nu apara surprize cu oua stricate. Nu se separa albusul de galbenus.
Din castronele se rastoarna cate 2 oua peste margarina si dupa ce ouale s-au incorporat in margarina se adauga o parte faina, apoi alte 2 oua si o alta parte faina si tot asa pana se termina ouale si faina.
Se freaca bine pana se omogenizeaza compozitia. Secretul succesului acestei retete de chec consta in faptul ca trebuie mixat cam 10 minute si lasat sa se odihneasca 10 minute.
Tavile de chec se ung foarte bine cu unt si apoi se tapeteaza cu faina.
Se pune jumatate din compozitie in tavi si se niveleaza.
In compozitia ramasa se pun 2 linguri de cacaco, 2 linguri zahar tos sau pudra si 50 ml rom si se freaca pana la omogenizare. Apoi se adauga stafidele scurse de apa si rahatul si se amesteca bine.
Peste compozitia din tavi se presara nuca macinata apoi se toarna in mod egal compozitia cu cacao.
Dupa ce s-a nivelat compozitia se presara restul de nuci macinate si se taseaza pe toata suprafata compozitiei cu o furculita.
Apoi se baga la cuptor si se coc timp 65 min.
Nu se mai umbla la flacara cuptorului.
Cand se scot tavile din cuptor se incearca checurile cu un fir de pai sau un bat de frigarui pentru a vedea daca sunt suficient de coapte.
Se lasa chec-urile in tavi cca 30 min apoi se scot si se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
Checurile sunt aromate si foarte gustoase.
Se adauga un strop de suflet!
Succes si pofta buna!
Se serveste la o cafea, cu un suc sau ca atare fara cafea sau suc.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoDesi somonul este un peste scump, din cand in cand merita sa ne rasfatam mai ales ca nu trebuie cumparat in cantitati mari ci...
Somon la gratar cu sos de lamaieCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii