Chec Tradaro

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 420 g faina
  • 320 g margarina (Rama la pachet)
  • 500 g zahar pudra
  • 4 pachetele zahar vanilat
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar pudra
  • 25 ml rom (1 sticluta)
  • 50 g rahat de culori diferite taiat in cubulete mici
  • 50 g stafide
  • 6 linguri rase cu nuci macinate si putin prajite
  • Unt pentru uns tavile de chec
  • 2 linguri cu faina pentru tapetat tavile
  • Compozitia este pentru 2 tavi de chec

Mod de preparare

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire.

Stafidele se inmoaie in apa calduta.

Intr-un lighean special de aluaturi se freaca cu mixerul margarina, zaharul vanilat si cele 3 linguri de lapte pana cand margarina devine o crema.

Se adauga 500 g zahar pudra si se freaca pana la amestecarea zaharului cu margarina.

Ouale se sparg toate in 2 castronele pentru a se verifica sa nu apara surprize cu oua stricate. Nu se separa albusul de galbenus.

Din castronele se rastoarna cate 2 oua peste margarina si dupa ce ouale s-au incorporat in margarina se adauga o parte faina, apoi alte 2 oua si o alta parte faina si tot asa pana se termina ouale si faina.

Se freaca bine pana se omogenizeaza compozitia. Secretul succesului acestei retete de chec consta in faptul ca trebuie mixat cam 10 minute si lasat sa se odihneasca 10 minute.

Tavile de chec se ung foarte bine cu unt si apoi se tapeteaza cu faina.
Se pune jumatate din compozitie in tavi si se niveleaza.

In compozitia ramasa se pun 2 linguri de cacaco, 2 linguri zahar tos sau pudra si 50 ml rom si se freaca pana la omogenizare. Apoi se adauga stafidele scurse de apa si rahatul si se amesteca bine.

Peste compozitia din tavi se presara nuca macinata apoi se toarna in mod egal compozitia cu cacao.

Dupa ce s-a nivelat compozitia se presara restul de nuci macinate si se taseaza pe toata suprafata compozitiei cu o furculita.

Apoi se baga la cuptor si se coc timp 65 min.
Nu se mai umbla la flacara cuptorului.

Cand se scot tavile din cuptor se incearca checurile cu un fir de pai sau un bat de frigarui pentru a vedea daca sunt suficient de coapte.

Se lasa chec-urile in tavi cca 30 min apoi se scot si se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Checurile sunt aromate si foarte gustoase.

Se adauga un strop de suflet!

Succes si pofta buna!
Se serveste la o cafea, cu un suc sau ca atare fara cafea sau suc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.