Chec Tradaro

Postat pe: 07-05-2014
(0)

Ingrediente

8 oua
420 g faina
320 g margarina (Rama la pachet)
500 g zahar pudra
4 pachetele zahar vanilat
3 linguri lapte
2 linguri cacao
2 linguri zahar pudra
25 ml rom (1 sticluta)
50 g rahat de culori diferite taiat in cubulete mici
50 g stafide
6 linguri rase cu nuci macinate si putin prajite
Unt pentru uns tavile de chec
2 linguri cu faina pentru tapetat tavile
Compozitia este pentru 2 tavi de chec

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire.

Stafidele se inmoaie in apa calduta.

Intr-un lighean special de aluaturi se freaca cu mixerul margarina, zaharul vanilat si cele 3 linguri de lapte pana cand margarina devine o crema.

Se adauga 500 g zahar pudra si se freaca pana la amestecarea zaharului cu margarina.

Ouale se sparg toate in 2 castronele pentru a se verifica sa nu apara surprize cu oua stricate. Nu se separa albusul de galbenus.

Din castronele se rastoarna cate 2 oua peste margarina si dupa ce ouale s-au incorporat in margarina se adauga o parte faina, apoi alte 2 oua si o alta parte faina si tot asa pana se termina ouale si faina.

Se freaca bine pana se omogenizeaza compozitia. Secretul succesului acestei retete de chec consta in faptul ca trebuie mixat cam 10 minute si lasat sa se odihneasca 10 minute.

Tavile de chec se ung foarte bine cu unt si apoi se tapeteaza cu faina.
Se pune jumatate din compozitie in tavi si se niveleaza.

In compozitia ramasa se pun 2 linguri de cacaco, 2 linguri zahar tos sau pudra si 50 ml rom si se freaca pana la omogenizare. Apoi se adauga stafidele scurse de apa si rahatul si se amesteca bine.

Peste compozitia din tavi se presara nuca macinata apoi se toarna in mod egal compozitia cu cacao.

Dupa ce s-a nivelat compozitia se presara restul de nuci macinate si se taseaza pe toata suprafata compozitiei cu o furculita.

Apoi se baga la cuptor si se coc timp 65 min.
Nu se mai umbla la flacara cuptorului.

Cand se scot tavile din cuptor se incearca checurile cu un fir de pai sau un bat de frigarui pentru a vedea daca sunt suficient de coapte.

Se lasa chec-urile in tavi cca 30 min apoi se scot si se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Checurile sunt aromate si foarte gustoase.

Se adauga un strop de suflet!

Succes si pofta buna!
Se serveste la o cafea, cu un suc sau ca atare fara cafea sau suc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chec Tradaro" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chec Tradaro