Chec tigrat

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Chec tigrat

Ingrediente

  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 230 g faina
  • 70 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura de cacao
  • colorant alimentar galben

Mod de preparare

Pentru inceput vom separa galbenusuri de albus si vom bate albusurile spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar(125 g). Separat, galbenusurile le frecam cu restul de zahar pana cand acesta se topeste. Apoi incorporam uleiul ca la maioneza si adaugam si esenta de vanilie.
Dupa aceasta vom amesteca cu o spatula galbenusurile cu bezeaua de albusuri, dupa care vom turna si faina. Amestecam compozitia usor pana la omogenizare. Compozitia obtinuta o impartim egal in 3 vase: compozitie, compozitie in care punem 2-3 picaturi de colorant galben, compozitie amestecata cu 1 lingura cacao.

Turnam compozitia in 3 pungi care le taiem la varf, dupa care in tava de copt tapetata cu faina, vom turna compozitia alternand culorile.
Dupa fiecare rand vom presura cacao, apoi repetam operatia pana terminam compozitia din pungi.
Introducem tava la cuptor pentru 30 de minute la foc potrivit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere si Iaurt
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata

Pasca delicioasa fara aluat cu glazura si decoratiuni de ciocolata, va invit la un minunat desert pascal! Bunatati de Paste

Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty