Chec Spornic

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 cescuta bors
  • 1cescuta lapte
  • 1 cescuta ulei
  • 1 cana zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura bicarbonat stins cu otet
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 sticluta rom pt aroma
  • faina cat cuprinde
  • pentru crema:
  • 1 pachet margarina
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Se ia un bol de marime mare si se adauga oule unu cate unu pe rand dupa care se adauga 1 cescuta cu bors, una de lapte, si una cu ulei. Dupa care se adauga cana de zahar inpreuna cu un praf de sare, o lingurita de bicarbonat stins in otet, un pliculet de zahar vanilat si o sticluta de rom se bat toate aceste ingredinte cu mixerul pana cand se topeste zaharul bine de tot.

Dupa ce sa topit zaharul bine se adauga cele 3 cani de faina treptat dupa care se bate din nou cu mixerul pana cand se omogenizeaza compozitia.

pentru crema de cacao se pune margarina intro cratita pe foc sa se topeasca dupa ce sa topit margarina bine se adauga 3 linguri de zahar si 2 linguri de cacao amestecand usor se lasa pe foc sa fiarba circa 1 min dupa care se da sa se raceasca.

Se iau tavile de copt se se pune un pic de ulei si se ung dupa care se tapeteaza cu faina dupa ce sau tapetat tavile se adauga jumate din compozitie in tava iar cealalta jumatate ramasa se pune in cratita unde e crema de cacao si se amesteca bine si se adauga si ea in tavi peste cea alba cu o furculita se amesteca compozitia de chec ca sa iasa o parte alba si una neagra.

Se introduce in cuptor pentru circa 1h si 30 min cand e aproapre gata se scoate din cuptor si sa incearca cu un betisor daca pe betisor nu ramane nimic inseamna ca sa copt si poate fi scos din cuptor.

Dupa ce sa scos din cuptor se pudreaza cu zahar pudra si se lasa sa se raceasca dupa care se poate servi. Va urez pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa