Chec Spornic

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 cescuta bors
  • 1cescuta lapte
  • 1 cescuta ulei
  • 1 cana zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura bicarbonat stins cu otet
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 sticluta rom pt aroma
  • faina cat cuprinde
  • pentru crema:
  • 1 pachet margarina
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Se ia un bol de marime mare si se adauga oule unu cate unu pe rand dupa care se adauga 1 cescuta cu bors, una de lapte, si una cu ulei. Dupa care se adauga cana de zahar inpreuna cu un praf de sare, o lingurita de bicarbonat stins in otet, un pliculet de zahar vanilat si o sticluta de rom se bat toate aceste ingredinte cu mixerul pana cand se topeste zaharul bine de tot.

Dupa ce sa topit zaharul bine se adauga cele 3 cani de faina treptat dupa care se bate din nou cu mixerul pana cand se omogenizeaza compozitia.

pentru crema de cacao se pune margarina intro cratita pe foc sa se topeasca dupa ce sa topit margarina bine se adauga 3 linguri de zahar si 2 linguri de cacao amestecand usor se lasa pe foc sa fiarba circa 1 min dupa care se da sa se raceasca.

Se iau tavile de copt se se pune un pic de ulei si se ung dupa care se tapeteaza cu faina dupa ce sau tapetat tavile se adauga jumate din compozitie in tava iar cealalta jumatate ramasa se pune in cratita unde e crema de cacao si se amesteca bine si se adauga si ea in tavi peste cea alba cu o furculita se amesteca compozitia de chec ca sa iasa o parte alba si una neagra.

Se introduce in cuptor pentru circa 1h si 30 min cand e aproapre gata se scoate din cuptor si sa incearca cu un betisor daca pe betisor nu ramane nimic inseamna ca sa copt si poate fi scos din cuptor.

Dupa ce sa scos din cuptor se pudreaza cu zahar pudra si se lasa sa se raceasca dupa care se poate servi. Va urez pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
4
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
5
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie