Se ia un bol de marime mare si se adauga oule unu cate unu pe rand dupa care se adauga 1 cescuta cu bors, una de lapte, si una cu ulei. Dupa care se adauga cana de zahar inpreuna cu un praf de sare, o lingurita de bicarbonat stins in otet, un pliculet de zahar vanilat si o sticluta de rom se bat toate aceste ingredinte cu mixerul pana cand se topeste zaharul bine de tot.
Dupa ce sa topit zaharul bine se adauga cele 3 cani de faina treptat dupa care se bate din nou cu mixerul pana cand se omogenizeaza compozitia.
pentru crema de cacao se pune margarina intro cratita pe foc sa se topeasca dupa ce sa topit margarina bine se adauga 3 linguri de zahar si 2 linguri de cacao amestecand usor se lasa pe foc sa fiarba circa 1 min dupa care se da sa se raceasca.
Se iau tavile de copt se se pune un pic de ulei si se ung dupa care se tapeteaza cu faina dupa ce sau tapetat tavile se adauga jumate din compozitie in tava iar cealalta jumatate ramasa se pune in cratita unde e crema de cacao si se amesteca bine si se adauga si ea in tavi peste cea alba cu o furculita se amesteca compozitia de chec ca sa iasa o parte alba si una neagra.
Se introduce in cuptor pentru circa 1h si 30 min cand e aproapre gata se scoate din cuptor si sa incearca cu un betisor daca pe betisor nu ramane nimic inseamna ca sa copt si poate fi scos din cuptor.
Dupa ce sa scos din cuptor se pudreaza cu zahar pudra si se lasa sa se raceasca dupa care se poate servi. Va urez pofta buna
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii