Chec (semiluna)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 2 cani de zahar+o lingura
  • 2 pahare de ulei (2100 g)
  • 2 cani de faina
  • 1 pahar de lapte
  • praf de copt
  • coaja de lamaie
  • ulei
  • nuci (taiate marunt) sau visine

Mod de preparare

-ouale intregi impreuna cu 2 cani de zahar se freaca cu lingura o jumatate de ora
-se pun cele 2 pahare de ulei si paharul de lapte
-se adauga praful de copt, coaja de lamaie si cele 2 cani de faina
-se toarna in tava unsa cu ulei si deasupra se presara o lingura de zahar
-se presara nucile taiate marunt sau visine date prin faina si se pune la cuptor
Cand e rece se taie cu paharul in forma de semiluna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Vinete grecesti
2
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca