Chec Pufos cu Visine

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Chec Pufos cu Visine

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 ml iaurt
  • 200 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 4 oua
  • visine dupa gust, eu am folosit conservate la borcan
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • esenta de lamaie
  • putina sare

Mod de preparare

Se pun galbenusurile intr-un castron si se freaca bine cu 100 g zahar si un plic de zahar vanilat. Se adauga treptat, ca la maioneza, uleiul, apoi se adauga iaurtul si esenta de lamaie.

Albusurile se bat spuma cu sarea, restul de zahar si celalalt plic de zaharul vanilat. Cand compozitia s-a legat bine se toarna peste compozitia de galbenusuri si se amesteca usor de jos in sus. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, treptat, amestecand cu grija.

Compozitia se pune in doua tavi, dupa care se pun visinele (daca acestea sunt conservate la borcan se lasa la scurs) din loc in loc.
Checurile se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute, la foc potrivit (cuptorul incalzit dinainte).

Se serveste dupa ce s-a racit.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate