Chec Pufos cu Marmelada in Aluat

Postat pe: 07-04-2013
(0)

Ingrediente

250 gr zahar
250 gr faina 00
250 gr marmelada/gem de piersici, caise, capsuni…etc
3 oua
130 gr ulei de floarea soarelui
130 gr apa
1 plic praf de copt
1-2 plicuri de zahar vanilat
Se poate adauga dupa gust :
stafide (date prin faina)
picaturi de ciocolata
coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Se bat bine cu mixerul ouale si zaharul, pana devin spumoase. Se adauga uleiul, apa si marmelada (eu de piersici), amestecand mereu. La sfarsit adaugati faina si praful de copt, cernute impreuna. Eu am pus si coaja rasa de lamaie.

Ungeti cu putin unt o forma de chec.. eu rotunda gen guguluf.. sau 2 clasice normale. Puneti compozitia de chec inauntru si nivelati bine. Coaceti in cuptorul deja incalzit, la o temperatura de 180° (flacara medie catre mica) circa 30-35 minute. Faceti proba cu scobitoare. Cand este rece, se pudreaza.
Compozitia checului este putin moale, asa trebuie sa fie. Nu mai adaugati faina. Daca marmelada care folositi este foarte dulce ... se pune mai putin zahar. Depinde si de gustul vostru.

Este foarte gustos, pufos, umed cat trebuie …o bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chec Pufos cu Marmelada in Aluat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chec Pufos cu Marmelada in Aluat