Se bat bine cu mixerul ouale si zaharul, pana devin spumoase. Se adauga uleiul, apa si marmelada (eu de piersici), amestecand mereu. La sfarsit adaugati faina si praful de copt, cernute impreuna. Eu am pus si coaja rasa de lamaie.
Ungeti cu putin unt o forma de chec.. eu rotunda gen guguluf.. sau 2 clasice normale. Puneti compozitia de chec inauntru si nivelati bine. Coaceti in cuptorul deja incalzit, la o temperatura de 180° (flacara medie catre mica) circa 30-35 minute. Faceti proba cu scobitoare. Cand este rece, se pudreaza.
Compozitia checului este putin moale, asa trebuie sa fie. Nu mai adaugati faina. Daca marmelada care folositi este foarte dulce ... se pune mai putin zahar. Depinde si de gustul vostru.
Este foarte gustos, pufos, umed cat trebuie …o bunatate!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii