Chec Pufos

Postat pe: 10-01-2013
(0)

Ingrediente

200 g faina
1 ½ lingurita praf de copt
1 lingurita de scortisoara
1 varf de sare
110 g unt, la temperatura camerei
150 zahar
2 plicuri de zahar vanilat sau 1 lingurita extract de vanilie
2 oua
250 ml smantana pentru frisca
150 g zahar brun
75 g unt pt merisoare
120 g merisoare proaspete sau deshidratate

Mod de preparare

Pentru inceput, puneti la foc mediu, untul pentru merisoare, zaharul brun, merisoarele si lasati pana ce zaharul este topit si merisoarele inmuiate, amestecand continuu. Dati deoparte si lasati la racit.

Amestecati intr-un bol, faina cernuta impreuna cu praful de copt, cu scortisoara si sarea.
Separat, mixati untul pana devine spumos, puneti zaharul, zaharul vanilat si mixati in continuare pana ce acesta este topit.

Adaugati pe rand cate un ou, mixand bine dupa fiecare, apoi faina, alternand cu smantana pentru frisca.
La sfarsit, incorporati si compozitia cu merisoare, amestecand usor cu o spatula.
Turnati intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul preancalzit, la 180 grade pana ce checul este copt si trece testul cu scobitoarea. Nu deschideti usa cuptorului in primele 20 min.
Scoateti din forma si lasati la racit.

Serviti checul feliat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chec Pufos" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chec Pufos