Pentru inceput, puneti la foc mediu, untul pentru merisoare, zaharul brun, merisoarele si lasati pana ce zaharul este topit si merisoarele inmuiate, amestecand continuu. Dati deoparte si lasati la racit.
Amestecati intr-un bol, faina cernuta impreuna cu praful de copt, cu scortisoara si sarea.
Separat, mixati untul pana devine spumos, puneti zaharul, zaharul vanilat si mixati in continuare pana ce acesta este topit.
Adaugati pe rand cate un ou, mixand bine dupa fiecare, apoi faina, alternand cu smantana pentru frisca.
La sfarsit, incorporati si compozitia cu merisoare, amestecand usor cu o spatula.
Turnati intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preancalzit, la 180 grade pana ce checul este copt si trece testul cu scobitoarea. Nu deschideti usa cuptorului in primele 20 min.
Scoateti din forma si lasati la racit.
Serviti checul feliat.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii