Chec Norisor

Complexitate
redusa
Chec Norisor

Ingrediente

  • -seminte de susan
  • -unt / ulei, pentru tava
  • -50 ml ulei
  • -50 ml apa
  • -esenta rom, dupa gust
  • -3 oua
  • -120 g zahar
  • -1 ½ lingurite zahar vanilat
  • -1/4 lingurita sare
  • -150 g faina
  • -1 ½ lingurite praf copt cu sofran
  • -1-1 ½ linguri cacao
  • -zahar pudra sau ciocolata, pentru ornat (optional)

Mod de preparare

Rumeniti susanul intr-o tigaie uscata pana devine auriu.
Ungeti cu unt / ulei tava de chec, inclusiv peretii laterali.
Presarati generos cu susan fundul si marginile tavii. Dati deoparte.
Amestecati uleiul, apa si esenta de rom, intr-un bol. Lasati in asteptare.
Mixati ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana se albesc si au o consistenta cremoasa.
Numai in acest moment incepeti sa adaugati cate putin din compozitia cu ulei alternand cu faina cernuta impreuna cu praful de copt (pusa lingura cu lingura), mixind incontinuu pana se obtine o compozite care trebuie neaparat sa aiba bule mici de aer.

Turnati ¾ din compozitie in tava pregatita, iar restul de compozitie amestecati-o cu cacaoa.
Turnati-o peste compozitia alba.
La final, va puteti juca cu o furculita amestecand in compozitie, daca doriti sa-i dati un aspect mai marmorat.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30- 35 min, la 175 grade.
Nu deschideti usa cuptorului in primele 20 min; dupa 30 min, verificati cu o scobitoare daca checul este copt.

Lasati checul sa se raceasca in tava, apoi puteti sa-l scoateti pe un platou.
Optional, puteti sa-l presarati cu zahar pudra sau sa-l ornati cu ciocolata topita.

Serviti feliat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.