Chec marmorat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec marmorat

Ingrediente

  • 4 oua
  • 350 g zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri apa clocotita
  • 450g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2-3 linguri cacao, esente

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga treptat uleiul (ca la maioneza) apoi apa clocotita. Se bat albusurile spuma cu restul de zahar apoi se toarna peste galbenusuri si se amesteca usor adaugand si esente.

Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. 1/4 din cantitate o amestecam cu cacao. Tapetam doua tavi de chec cu faina sau folosim hartie pentru copt si turnam compozitia simpla (3/4)apoi cea cu cacao (1/4) .

Le punem in cuptorul incalzit in prealabil unde vor sta timp de 45-50 min.

Se vor scoate din tava dupa ce se racesc. Inainte de portionare se pudreaza cu zahar pudra anestecat cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Coronita Aperitiv
4
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan
Bucataras.RO

Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan

Este prima data cand prepar spatzle si asta se datoreaza unui bucataras drag mie, care a postat o astfel de reteta pe site si...

Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala