Chec Lucia

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantitati pentru 2 tavi:
  • -10 oua
  • -2 cani faina
  • -2 cani zahar praf
  • -1 cana ulei
  • -1 lingura bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie (sau otet alimentar)
  • -1 varf de sare
  • -1 lingura cacao

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma (tare) cu zaharul, dupa care se adauga pe rand galbenusurile, se presara faina, bicarbonatul si la urma, putin cate putin ulei.

In tot acest timp se amesteca compozitia cu telul.
Se toarna in tavile tapetate cu hartie de copt, oprind o mica cantitate din compozitie, care se amesteca cu cacao si se toarna in mijlocul tavii, apoi se trece repede cu o furculita prin aluatul cu cacao ca sa nu cada la fund si sa-i dea checului un aspect marmorat.

Se dau tavile la cuptorul incins, la foc potrivit, pana se rumeneste frumos si checul este copt.
Checul se scoate din tava cat este cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Curry de pui - cel mai gustos curry
2
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Paste cu masline si sos (de post)
3
Paste

Paste cu masline si sos (de post)

Paste cu masline si sos (de post)
Sirop de patlagina
4
Cremes A la Cluj
5
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Parteneri
Drob mozaic, din ficatei de pui
Bucataras.RO

Drob mozaic, din ficatei de pui

Nu prepar niciodată drob de miel, ci din ficăței, sau din ciuperci. Și acum, pentru Paștele Blaijinilor am făcut un...

Drob mozaic, din ficatei de pui
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia