Chec de Craciun

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g de unt
  • 400 g de zahar
  • 7 oua
  • 400 g de faina
  • zahar vanilat
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 3 linguri de rom, sau coniac, sau wiskey
  • 200 g de migdale taiate
  • 200 g de stafide
  • 200 g de curmale taiate
  • 200 g de smochine taiate

Mod de preparare

Untul, zaharul, vanilia, ouale se freaca spuma, se adauga faina si praful de copt. Se amesteca fructele uscate care au fost tinute in rom si migdalele. Amestecul se toarna in doua tavi de chec tapetate cu faina si se introduc in cuptorul incins la 180 de grade.

Se coace circa 95 de minute. Se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici