Ciocolata o rupem bucatele si o topim pe baie de aburi. O dam deoparte sa se racoreasca.
Separam ouale, galbenusurile le mixam cu zaharul.
Adaugam uleiul, apoi laptele, praful de copt si zaharul cu pastai de vanilie.
Punem semintele de la pastaia de vanilie, coaja rasa de portocala, apoi faina.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam cu o paleta, in compozitia de galbenusuri, cu miscari usoare.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, punem cam 3/4 din compozitie si o nivelam.
In compozitia pastrata punem ciocolata topita, amestecam.
Punem lingura cu lingura compozitia de ciocolata peste cea alba, apoi cu o furculita il modelam putin.
Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. Cam 35 de minute dureaza.
Cand este gata il scoatem sa se raceasca si servim!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii