Chec cu Urda, Capsuni si Coacaze Rosii

Complexitate
redusa
Chec cu Urda, Capsuni si Coacaze Rosii

Ingrediente

  • - cca 250 g capsuni, proaspete sau congelate (intregi / taiati in ½ sau ¼, functie de marime)
  • - cca 2 pumni coacaze rosii,nproaspete sau congelate
  • -100 g unt, moale
  • -1/2 cana zahar
  • -1 plic zahar vanilat / 2 lingurite esenta de vanilie
  • -2 oua
  • -300 g urda
  • -1 1/2 cana faina alba
  • -1/2 plic praf de copt
  • -3/4 cana lapte
  • -1/2 lingurita sare
  • -zahar pudra, pentru ornat

Mod de preparare

Spalati bine fructele proaspete, lasati la scurs, apoi tamponati cu servetele absorbante.
Daca folositi fructe congelate, lasati-le la dezghetat intr-o strecuratoare si scurgeti-le foarte bine de zeama.

Separat, frecati / mixati intr-un bol incapator untul moale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat / esenta pana cand amestecul devine cremos si zaharul este topit complet.

Adaugati pe rand ouale, urda, mixand bine de fiecare data, apoi inglobati alternand faina cernuta impreuna cu praful de copt si laptele, iar spre sfarsit, sarea. Trebuie sa obtineti un aluat moale, cremos, dar care nu curge.

Puneti cu lingura ½ din cantitatea de aluat intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, nivelati si presarati uniform cu ½ din cantitatea de fructe.

Acoperiti cu restul de aluat, nivelati si repartizati deasupra fructele ramase.

Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 40 min, la 180 grade sau pana ce checul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.

Scoateti forma din cuptor, lasati putin checul sa se racoreasca, apoi scoateti din tava pe un gratar.

Pudrati cu zahar praf cat timp prajitura este calduta si lasati la racit.

Serviti feliat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa