Chec (cu Suc/Zeama) de Clementine

Postat pe: 03-12-2011
(1)

Ingrediente

250 g faina (pentru prajituri)
3 oua
150 gr zahar tos
70 ml ulei
200 ml zeama/ suc de clementine (8 bucati proaspete si zemoase)
coaja rasa de la 2-3 clementine (bio sau macar sa nu fie lacuite cu ceara)
1 praf de copt
1 pumn de stafide

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
- frecam zaharul cu ouale intregi, spuma
- adaugam uleiul si sucul de clementine (le treceti prin sita sau folositi instrumentul din poza) , coaja de clementine rasa si faina amestecata cu praful de copt si trecute èrin sita / ciur ca sa se amestece cit mai omogen; amestecam totul cu lingura sau mixerul, vom obtine un aluat destul de moale

- adaugam stafidele * eu am uitat sa le trec prin faina si cind le-am pus in aluat s-au lasat la fundul tavii dar sunt bune oricum, se simt chiar daca numai la parterul checului
- ungem tava cu putin unt sau ulei si presaram fina sau punem pe fundul tavii hirtie de copt (inmuiata in apa si stoarsa foarte bine)

- varsam compozitia si coacem la 180 C 35 minute
Presaram cu zahar pudra (sau daca vreti cu glazura din suc de clementine si zahar pudra sau cu ciocolata topita), ideal ar fi ciocolata alba si servim.
Este foarte pufos si fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chec (cu Suc/Zeama) de Clementine" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pinguta
•  27.02.2012 17:07:39

Eu am incercat checul acesta si cu 7UP in loc de zuc de lamaie. L-a facut un pic mai pufos si cu o aroma deosebita :)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chec (cu Suc/Zeama) de Clementine