Chec cu Sirop de Rosmarin

Complexitate
redusa
Chec cu Sirop de Rosmarin

Ingrediente

  • Pt Chec:
  • masuram totul cu o cana a carei capacitate este de 250 ml
  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei sau unt topit
  • 1/2 cana lapte
  • 2 cani fina oo
  • 1 plic de praf de copt
  • Pt Sirop:
  • 250 ml apa
  • 250 gr zahar
  • zeama de la 1/2 de lamiie
  • 1-2 crengute de rosmarin proaspat (merge si cu rosmarin uscat)

Mod de preparare

- pregatiti siropul, puneti intr-o cratita apa cu zaharul si lasati sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac 40-50 minute, la sfirsit adaugati zeama de lamiie, lasati sa mai fiarba citeva minute, adaugati frunzele de rozmarin, stingeti flacara si lasati acoperit (ca o infuzie) .

- batem ouale cu zaharaul, adauguam laptele si uleiul si la urma faina amestecata cu praful de copt. Varsam compozitia in tava cu gaura in mijloc (ca de colac) cu diametrul de 28 cm si in care am pus hirtie de copt (umezita si stoarsa bine, in felul asta va lua usor forma tavii) . Coacem la 200 ° c in cuptorul gata incalzit primele 5 minute dupa care continuam coacerea la 180 °c pentru restul timpului pina la 40-50 minute.

- scoatem checul din forma, daca hirtia nu se dezlipeste cu usurinta de prajitura ungeti cu pensula inmuiata in apa rece (sau cu miinile ude) hirtia si apoi se va ridica cu usurinta fara sa rupeti checul.

- puneti prajitura pe un platou si ungeti cu o pensula inmuiata in sirop, ungeti de mai multe ori si fara sa va grabiti, apoi turnati cu lingura usor de jur imprejur ... Nu trebuie sa adaugati tot siropul dintr-o data si nici nu tb sa adaugati tot siropul ci numai cit va place voua ca sa nu obtineti un chec "inundat" ci doar insiropat.


ornati cu frunze proaspete de rozmarin chiar si cu feliute de lamiie (eventaul tinute putin in sirop) sau cu frunze de rosmarin din sirop ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici