Chec cu Sirop de Rosmarin

Complexitate
redusa
Chec cu Sirop de Rosmarin

Ingrediente

  • Pt Chec:
  • masuram totul cu o cana a carei capacitate este de 250 ml
  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei sau unt topit
  • 1/2 cana lapte
  • 2 cani fina oo
  • 1 plic de praf de copt
  • Pt Sirop:
  • 250 ml apa
  • 250 gr zahar
  • zeama de la 1/2 de lamiie
  • 1-2 crengute de rosmarin proaspat (merge si cu rosmarin uscat)

Mod de preparare

- pregatiti siropul, puneti intr-o cratita apa cu zaharul si lasati sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac 40-50 minute, la sfirsit adaugati zeama de lamiie, lasati sa mai fiarba citeva minute, adaugati frunzele de rozmarin, stingeti flacara si lasati acoperit (ca o infuzie) .

- batem ouale cu zaharaul, adauguam laptele si uleiul si la urma faina amestecata cu praful de copt. Varsam compozitia in tava cu gaura in mijloc (ca de colac) cu diametrul de 28 cm si in care am pus hirtie de copt (umezita si stoarsa bine, in felul asta va lua usor forma tavii) . Coacem la 200 ° c in cuptorul gata incalzit primele 5 minute dupa care continuam coacerea la 180 °c pentru restul timpului pina la 40-50 minute.

- scoatem checul din forma, daca hirtia nu se dezlipeste cu usurinta de prajitura ungeti cu pensula inmuiata in apa rece (sau cu miinile ude) hirtia si apoi se va ridica cu usurinta fara sa rupeti checul.

- puneti prajitura pe un platou si ungeti cu o pensula inmuiata in sirop, ungeti de mai multe ori si fara sa va grabiti, apoi turnati cu lingura usor de jur imprejur ... Nu trebuie sa adaugati tot siropul dintr-o data si nici nu tb sa adaugati tot siropul ci numai cit va place voua ca sa nu obtineti un chec "inundat" ci doar insiropat.


ornati cu frunze proaspete de rozmarin chiar si cu feliute de lamiie (eventaul tinute putin in sirop) sau cu frunze de rosmarin din sirop ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie