Chec cu Roscove

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec cu Roscove

Ingrediente

  • -5-6 oua
  • -2 pahare cu zahar
  • -4 pahare cu faina
  • -2 pahare cu lapte
  • -2 pahare ulei
  • -2 lingurite rase cu bicarbonat de sodiu
  • -2 lingurite praf de roscove
  • -un praf de sare
  • -esente dupa preferinta
  • -zeama de lamaie sau otet pentru stingerea bicarbonatului

Mod de preparare

Dupa placinte, checul reprezinta una din cele mai dese prajituri preparate acasa si asta deoarece este usor de pregatit, se face dintr-o mare diversitate de ingrediente si se poate pastra proaspat timp indelungat.

Pentru week-end m-am gandit sa pregatesc aceasta prajitura dar intr-un format mai mare ... ca se anunta si ceva musafiri.

In vasul mixerului punem ouale cu zaharul si le batem pana se formeaza o crema. Incepem sa turnam treptat uleiul, esentele, laptele, apoi faina in ploaie amestecand bine. Aluatul trebuie sa fie uniform, un pic mai dens decat smantana. La final adaugam si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

Impartim compozitia in doua. Intr-una din ele punem praful de roscove cernut si amestecam pana la omogenizare.

In tava pregatita (unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt in cazul meu) incepem sa punem aluaturile alternativ (eu am folosit 2 linguri de aceeasi marime) pana se termina. Coacem in cuptorul incalzit in prealabil 40-50 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Il putem servi simplu sau pudrat, dar intotdeuna racorit.
Din aceste cantitati va ies 2 checuri mari, eu am folosit o tava de 20 cm pe 30 cm.
Praful de roscove este indicat pentru copii deoarece nu are cofeina, dar poate fi inlocuit cu cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa