Chec cu Rom

Complexitate
redusa
Chec cu Rom

Ingrediente

  • - 230 g zahar
  • - 250 g faina
  • - 3 oua
  • - 130 ml ulei de porumb
  • - 80 ml apa
  • - 50 ml rom Bacardi gold sau dupa preferinta
  • - 1 praf de copt
  • - ciocolata sau zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Se pun ouale intregi intr-un castron si se bat bine cu mixerul dupa care se adauga zaharul si se bat pana devin spumoase.

Se pune uleiul mixand bine, dupa care apa si romul, Se omogenizeaza bine.

La urma faina amestecata cu praful de copt cernute. Se amesteca bine cu mixerul sa nu aibe cocoloase.

Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma cu gaura in mijloc de 28 cm.

Se pune compozitia si se coace la 180 ° pentru 30 min, pentru siguranta se face testul cu scobitoarea.

Se poate orna cu ciocolata topita sau simplu cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie