Incingeti cuptorul.
Curatati merele de coaja. Taiati 1 mar in felii subtiri, iar pe celelalte doua dati-le pe razatoarea mare si stopiti-le imediat cu zeama de lamaie. Amestecati merele rase cu praful de budinca. Dati deoparte.
Presarati in tava 4 linguri zahar si dati la cuptor sa se caramelizeze.
Aranjati imediat feliile de mar in tava si intoarceti-le pentru a fi cuprinse de caramel pe ambele fete. Dati deoparte.
Intr-un bol, mixati bine untul topit si racit, galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat.
Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecul cu mere rase.
Separat, bateti spuma tare albusurile cu praful de sare si adaugati la compozitia de mai sus.
Turnati in tava peste merele caramelizate racite si nivelati.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 min sau pana ce este coapt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.
Rasturnati pe un platou, imediat ce ati scos din cuptor, apoi lasati la racit.
Serviti feliat, simplu sau ornat cu frisca.
Are o aroma puternica de mar cu vanilie… poate ar merge si un praf de scortisoara.
Textura blatului este putin umeda - aduce cu o budinca.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii