Incingeti cuptorul.
Curatati merele de coaja. Taiati 1 mar in felii subtiri, iar pe celelalte doua dati-le pe razatoarea mare si stopiti-le imediat cu zeama de lamaie. Amestecati merele rase cu praful de budinca. Dati deoparte.
Presarati in tava 4 linguri zahar si dati la cuptor sa se caramelizeze.
Aranjati imediat feliile de mar in tava si intoarceti-le pentru a fi cuprinse de caramel pe ambele fete. Dati deoparte.
Intr-un bol, mixati bine untul topit si racit, galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat.
Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecul cu mere rase.
Separat, bateti spuma tare albusurile cu praful de sare si adaugati la compozitia de mai sus.
Turnati in tava peste merele caramelizate racite si nivelati.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 min sau pana ce este coapt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.
Rasturnati pe un platou, imediat ce ati scos din cuptor, apoi lasati la racit.
Serviti feliat, simplu sau ornat cu frisca.
Are o aroma puternica de mar cu vanilie… poate ar merge si un praf de scortisoara.
Textura blatului este putin umeda - aduce cu o budinca.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii