Incingeti cuptorul.
Curatati merele de coaja. Taiati 1 mar in felii subtiri, iar pe celelalte doua dati-le pe razatoarea mare si stopiti-le imediat cu zeama de lamaie. Amestecati merele rase cu praful de budinca. Dati deoparte.
Presarati in tava 4 linguri zahar si dati la cuptor sa se caramelizeze.
Aranjati imediat feliile de mar in tava si intoarceti-le pentru a fi cuprinse de caramel pe ambele fete. Dati deoparte.
Intr-un bol, mixati bine untul topit si racit, galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat.
Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecul cu mere rase.
Separat, bateti spuma tare albusurile cu praful de sare si adaugati la compozitia de mai sus.
Turnati in tava peste merele caramelizate racite si nivelati.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 min sau pana ce este coapt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.
Rasturnati pe un platou, imediat ce ati scos din cuptor, apoi lasati la racit.
Serviti feliat, simplu sau ornat cu frisca.
Are o aroma puternica de mar cu vanilie… poate ar merge si un praf de scortisoara.
Textura blatului este putin umeda - aduce cu o budinca.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii