Chec cu Mere Caramelizate

Complexitate
redusa
Chec cu Mere Caramelizate

Ingrediente

  • Pentru 2 buc:
  • Blat:
  • -3 cani faina (cana de 250 ml)
  • -2 lingurite praf de copt
  • -1 lingurita bicarbonat
  • -1 praf de sare
  • - 1 lingurita amestec de condimente
  • -1/2 cana zahar sau 1 cana pentru varianta mai dulce
  • -4 oua
  • -1/2 cana ulei
  • -1/2 cana iaurt sau smantana
  • -sucul de la 1 portocala, aproximativ 1/3 cana
  • -coaja rasa de la 1 portocala
  • -esenta de vanilie, dupa gust
  • -zahar pudra, optional
  • Umplutura:
  • -4-5 mere acrisoare
  • -1/4 cana zahar
  • -1/2 lingurita amestec condimente
  • Amestec condimente (toate sunt pudra) :
  • -4 lingurite scortisoara
  • -1 lingurita ghimbir
  • -1/2 lingurita cuisoare
  • -1/4 lingurita nucsoara
  • Se amesteca toate condimentele si se pastreaza intr-un borcanel inchis ermetic Acest amestec da o aroma deosebita dulciurilor cu mere si dovleac

Mod de preparare

Omogenizati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, amestecul de condimente si zaharul.

Separat, mixati bine ouale pana isi tripleaza volumul, apoi, adaugati uleiul, treptat si cate putin; procedati la fel cu iaurtul, sucul si coaja rasa de portocala, vanilia, mixand continuu.

Inglobati compozitia cu faina si amestecati cu o lingura de lemn, doar cat sa se omogenizeze, obtinand un aluat mai gros, ca o smantana, dar care curge greu.

Intre timp, taiati cubulete merele curatate de coaja si cotor, amestecati-le cu 1/4 cana zahar (1/2 in varianta dulce) si amestecul de condimente.

Puneti cateva linguri de cuburi de mere in tava tapetata, turnati 1/2 din aluat, repartizati uniform restul merelor si acoperiti cu cealalta jumatate de aluat.

Nivelati usor si dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 1 ora sau pana ce checul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.

Lasati putin sa se racoreasca in tava, rasturnati pe un gratar si lasati sa se raceasca complet inainte de a fi feliat. Lasati-l rasturnat, astfel partea de sus a checului va fi formata din mere caramelizate.

Se poate servi simplu sau pudrat cu zahar praf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Taitei de casa
3
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Prajitura Budapesta
5
Dulciuri

Prajitura Budapesta

Prajitura Budapesta
Parteneri
Spaghetti cu piept de pui si spanac
Bucataras.RO

Spaghetti cu piept de pui si spanac

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul lui Teo o gospodina pe care o apeciez si o urmaresc cu interes pentru ca are...

Spaghetti cu piept de pui si spanac
Prajitura pufoasa cu branza
Culinar.RO

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere