Omogenizati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, amestecul de condimente si zaharul.
Separat, mixati bine ouale pana isi tripleaza volumul, apoi, adaugati uleiul, treptat si cate putin; procedati la fel cu iaurtul, sucul si coaja rasa de portocala, vanilia, mixand continuu.
Inglobati compozitia cu faina si amestecati cu o lingura de lemn, doar cat sa se omogenizeze, obtinand un aluat mai gros, ca o smantana, dar care curge greu.
Intre timp, taiati cubulete merele curatate de coaja si cotor, amestecati-le cu 1/4 cana zahar (1/2 in varianta dulce) si amestecul de condimente.
Puneti cateva linguri de cuburi de mere in tava tapetata, turnati 1/2 din aluat, repartizati uniform restul merelor si acoperiti cu cealalta jumatate de aluat.
Nivelati usor si dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 1 ora sau pana ce checul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.
Lasati putin sa se racoreasca in tava, rasturnati pe un gratar si lasati sa se raceasca complet inainte de a fi feliat. Lasati-l rasturnat, astfel partea de sus a checului va fi formata din mere caramelizate.
Se poate servi simplu sau pudrat cu zahar praf.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm incercat crema de unt postata de bucataras Ligia, delicioasa crema...
Tort Paste 2016Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii