Chec cu Mac

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Chec cu Mac

Ingrediente

  • - 200 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • - 2,8 g sare de mare fin macinata
  • - 225 g unt de calitate superioara, la temperatura camerei (moale insa nu topit), taiat bucatele si suplimentar 1/2 lingurita cu unt pentru untarea tavii
  • - 250 g zahar extrafin
  • - 3/4 lingurita cu esenta de vanilie (esenta de vanilie se poate pregati acasa)
  • - 4 oua mari
  • - 1/2 lingura cu mac

Mod de preparare

- Se incalzeste cuptorul la 180 grade c.
- Se unteaza tava pregatita si se tapeteaza cu hartie pentru copt.
- Se amesteca intr-un bol faina proaspat cernuta si sarea.

- Se mixeaza intr-un bol separat untul si zaharul, la viteza mare, pana amestecul devine spumos.
- Se adauga (amestecului de unt si zahar) esenta de vanilie. Se mixeaza ingredientele in continuare pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se mixeaza ouale intr-un bol separat timp de aproximativ 7 minute, la viteza mare de mixare (in acest timp volumul va creste de cateva ori).

- Se adauga treptat ouale (in 2-3 etape) in bolul in care au fost mixate anterior untul si zaharul. Se mixeaza de fiecare data pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se adauga treptat faina (in 4-5 etape) apoi macul si se mixeaza usor la viteza minima, pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se pune amestecul in tava. Se niveleaza suprafata usor cu o spatula.

- Se coace la 180 grade c timp de aproximativ 60 de minute.
- Se lasa checul sa se raceasca 30 de minute in tava apoi se scoate cu grija si se aseaza pe un gratar pana la racirea completa.
Pentru pregatirea acestei retete aveti nevoie de o tava pentru chec cu dimensiunile 23 cm x 13 cm x 8 cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Menemen turcesc
Bucataras.RO

Menemen turcesc

Cu ceva ani in urma gasisem reteta aceasta intr-o carte parca si o copiasem.Zilele trecute am dat peste ea si am zis sa o...

Menemen turcesc
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola