- Se incalzeste cuptorul la 180 grade c.
- Se unteaza tava pregatita si se tapeteaza cu hartie pentru copt.
- Se amesteca intr-un bol faina proaspat cernuta si sarea.
- Se mixeaza intr-un bol separat untul si zaharul, la viteza mare, pana amestecul devine spumos.
- Se adauga (amestecului de unt si zahar) esenta de vanilie. Se mixeaza ingredientele in continuare pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se mixeaza ouale intr-un bol separat timp de aproximativ 7 minute, la viteza mare de mixare (in acest timp volumul va creste de cateva ori).
- Se adauga treptat ouale (in 2-3 etape) in bolul in care au fost mixate anterior untul si zaharul. Se mixeaza de fiecare data pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se adauga treptat faina (in 4-5 etape) apoi macul si se mixeaza usor la viteza minima, pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se pune amestecul in tava. Se niveleaza suprafata usor cu o spatula.
- Se coace la 180 grade c timp de aproximativ 60 de minute.
- Se lasa checul sa se raceasca 30 de minute in tava apoi se scoate cu grija si se aseaza pe un gratar pana la racirea completa.
Pentru pregatirea acestei retete aveti nevoie de o tava pentru chec cu dimensiunile 23 cm x 13 cm x 8 cm.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii