Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Dupa care se adauga uleiul, amidonul, faina, praful de copt intercaland ingredientele. La urma se adauga coaja si sucul de lamaie.
Se pune intr-o forma cu gaura in mijloc unsa cu unt si tapetata cu faina. Forma este de 28 cm.
Se coace la 175 grade pentru 45 min.
Inainte cu 10 minute ca checul este copt se face siropul.
Se pune pe foc apa, susul de lamaie si zaharul si se face un sirop usor legat. Se fierbe 10 min la foc mic. Cand este copt, checul se scoate din cuptor si se insiropeaza cu siropul fierbinte.
Se lasa la racit.
Cand e rece se scoate din forma si se glaseaza.
Se amesteca zahar pudra cu suc de lamaie, atat cat sa nu fie foarte lichida.
Se glaseaza checul si se orneaza dupa placere.
Este un chec super pufos si cu gust intens de lamaie: buuun:
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii