Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Dupa care se adauga uleiul, amidonul, faina, praful de copt intercaland ingredientele. La urma se adauga coaja si sucul de lamaie.
Se pune intr-o forma cu gaura in mijloc unsa cu unt si tapetata cu faina. Forma este de 28 cm.
Se coace la 175 grade pentru 45 min.
Inainte cu 10 minute ca checul este copt se face siropul.
Se pune pe foc apa, susul de lamaie si zaharul si se face un sirop usor legat. Se fierbe 10 min la foc mic. Cand este copt, checul se scoate din cuptor si se insiropeaza cu siropul fierbinte.
Se lasa la racit.
Cand e rece se scoate din forma si se glaseaza.
Se amesteca zahar pudra cu suc de lamaie, atat cat sa nu fie foarte lichida.
Se glaseaza checul si se orneaza dupa placere.
Este un chec super pufos si cu gust intens de lamaie: buuun:
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii