Frecati galbenusurile cu zaharul pana devine o crema spumoasa si adaugati ½ din cantitatea de iaurt.
Inglobati in compozitie, omogenizand de fiecare data, urmatoarele ingrediente in ordinea scrisa: untul taiat bucatele, coaja rasa de lamaie, restul de iaurt, bicarbonatul, zaharul vanilat, apoi faina si la urma stafidele.
Aluatul obtinut trebuie sa fie mai moale, sa curga, ca la orice chec.
Turnati intr-o tava (25 x 25 cm) tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea (aproximativ 20- 25 min). Intre timp, incalziti gemul pe foc, amestecand mereu.
Separat, bateti spuma tare albusurile cu zahar pudra, dupa gust si incorporati nucile taiate grosier.
Scoateti tava din cuptor si ungeti imediat suprafata checului cu gemul cald, apoi turnati deasupra albusurile cu nuca, nivelati sau formati creste si presarati cu nuca zdrobita.
Dati din nou la cuptor, la foc mic pana se intaresc albusurile si incep usor sa se aureasca.
Lasati la racit.
Serviti checul taiat in forma dorita.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii