Chec cu Gutui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec cu Gutui

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 350 g faina amestecata cu un pachet de praf de copt
  • 100 g nuca prajita si macinata
  • o gutuie data pe razatoare
  • 3-4 linguri miere de albina
  • 6 oua
  • praf de scortisoara si cuisoare
  • vanilie
  • coaja rasa de la o lamiie

Mod de preparare

Untul cu zaharul se amesteca spuma, se adauga mierea de albine, galbenusurile, nucile date prin putina faina, gutuia rasa data si ea prin putina faina, faina cernuta cu praful de copt, coaja de lamiie, vanilia si mirodeniile, iar la sfirsit se incorporeaza albusurile batute spuma in care am pus putina sare.

Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de chec rotunda (sau din aceea obisnuita) se toarna aluatul in ea si se coace la 180 grade C cam 40-45 min. Se scoate checul pe o tava si cind s-a racit se pudreaza cu zahar praf sau se orneaza cu glazura de ciocolata... dupa placere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc