Ingrediente
● 2 cesti faina |
● 1 lingura praf de copt |
● 1/2 lingurita sare |
● 1/2 ceasca cu unt, la temperatura camerei |
● 1/2 ceasca zahar |
● suc si coaja rasa de la 1 lamaie |
● 1/3 ceasca flori de isop (de preferat din soiul hyssop), tocate marunt |
● 2 oua batute |
● 1/2 ceasca zeama de lamaie |
● 1/2 ceasca miez de nuca, maruntita |
● Ingredientele mentionate se masoara cu aceeasi ceasca |
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti cu unt si tapetati cu faina sau hartie de copt, o tava de chec sau o forma de paine.
Amestecati si cerneti faina, impreuna cu praful de copt si sarea.
Separat, frecati spuma untul cu zaharul si adaugati coaja rasa de lamaie, florile de isop tocate si ouale. Omogenizati foarte bine. Inglobati sucul de lamaie. Gradat, adaugati faina, nucile si omogenizati compozitia.
Puneti amestecul in tava tapetata. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 45-55 min sau pana ce se coace si se rumeneste frumos.
Scoateti din cuptor si dupa 5 min, din tava si lasati sa se raceasca, inainte de a felia si a o servi.
Mult mai multe lucruri puteti afla despre isop ( HYSSOPUS OFFICINALIS )din Ghidul de pe site-ul nostru: utilizari terapeutice si culinare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chec cu Flori de Isop" nu uita sa ii faci un review.
Amestecati si cerneti faina, impreuna cu praful de copt si sarea.
Separat, frecati spuma untul cu zaharul si adaugati coaja rasa de lamaie, florile de isop tocate si ouale. Omogenizati foarte bine. Inglobati sucul de lamaie. Gradat, adaugati faina, nucile si omogenizati compozitia.
Puneti amestecul in tava tapetata. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 45-55 min sau pana ce se coace si se rumeneste frumos.
Scoateti din cuptor si dupa 5 min, din tava si lasati sa se raceasca, inainte de a felia si a o servi.
Mult mai multe lucruri puteti afla despre isop ( HYSSOPUS OFFICINALIS )din Ghidul de pe site-ul nostru: utilizari terapeutice si culinare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chec cu Flori de Isop" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 16.05.2010 23:55:53
Foarte interesanta...