Chec cu Dovleac si Gust de Ciocolata

Postat pe: 10-02-2014
(0)

Ingrediente

3/4 cana piure de dovleac
1 ¼ cana faina (140 g)
10 g praf de copt
2 linguri cacao
1 lingura amidon
scortisoara, dupa gust
125 g unt / margarina Rama, la temperatura camerei
1/2 cana zahar fin (115 g)
1 plic zahar vanilat
1 ou
1 lingura miere
1 lingurita ghimbir, proaspat tocat
1/4 cana suc proaspat de portocale / mandarine
unt si cacao, pentru tapetat tava
1 cana = 250 ml

Mod de preparare

Curatati dovleacul de coaja si de samburii cu casuta lor cu tot. Taiati in cubulete si puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intr-un singur strat.

Dati la cuptorul incins, pentru circa 30 min, la 180 grade sau pana ce dovleacul este copt si poate fi patruns usor de dintii unei furculite. Lasati la racit, apoi pasati-l pana obtineti un piure.

Amestecati ingredientele uscate (faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacao, amidon, scortisoara) intr-un bol.

Separat, bateti untul / margarina impreuna cu zaharul si vanilia. Adaugati oul, mierea si ghimbirul.
Turnati ½ din suc, piureul de dovleac si ingredientele uscate. Mixati bine. Adaugati restul de suc si omogenizati bine. Turnati compozitia in forma de chec unsa cu unt si tapetata cu cacao.

Dati la cuptorul incins, pentru 60 min, la 180 grade sau pana ce este coapta si trece testul cu scobitoarea.

Lasati la racit pe un gratar.

Serviti feliata.
O prajitura foarte aromata, moale, pufoasa si o textura usor umeda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chec cu Dovleac si Gust de Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chec cu Dovleac si Gust de Ciocolata