Albusul de la cele 6 oua se bat spuma tare cu 200 gr zahar. Galbenusurile se freaca spuma cu 1 lingura zahar si apoi adaugam la el 50 ml ulei. Galbenusul se adauga treptat la albus amestecand incet de jos in sus sa nu se zdrobeasca . Faina o amestecam cu 100 gr ciocolata menaj razuita si cu 1/2 pli praf de copt si asa adaugam treptat la albusul amestecat cu galbenus ,amestecand in continuare cu grija.
Se pune hartie de copt sau folie de aluminiu unsa cu rama si se toarna compozitia in forma de chec. Deasupra punem bucatele de ciocolata cu alune si dam totul la cuptor.
Dupa ce a copt (facem proba scobitorii ), il scoatem si il rasturnam pe un fund de lemn. Il lasam sa raceasca si intre timp pregatim o glazura din ciocolata de menaj cca 100 gr se pune la foc cu 3 linguri de apa si se adauga 1 lingura de rama , glazura astfel obtinuta se pune pe chec si se orneaza totul cu bombonele sau dupa gustul fiecaruia.
"Tarte si placinte rumenite si iscusite"
Aperitiv tarta cu branza telemeaInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii