Chec cu ciocolata rapid

Complexitate
redusa
Chec cu ciocolata rapid

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 110 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 100 gr ciocolata menaj razuita
  • 1/2 plic praf de copt
  • ciocolata menaj ptr glazura
  • ciocolata cu alune 1 tabla
  • 1 lingura rama

Mod de preparare

Albusul de la cele 6 oua se bat spuma tare cu 200 gr zahar. Galbenusurile se freaca spuma cu 1 lingura zahar si apoi adaugam la el 50 ml ulei. Galbenusul se adauga treptat la albus amestecand incet de jos in sus sa nu se zdrobeasca . Faina o amestecam cu 100 gr ciocolata menaj razuita si cu 1/2 pli praf de copt si asa adaugam treptat la albusul amestecat cu galbenus ,amestecand in continuare cu grija.

Se pune hartie de copt sau folie de aluminiu unsa cu rama si se toarna compozitia in forma de chec. Deasupra punem bucatele de ciocolata cu alune si dam totul la cuptor.

Dupa ce a copt (facem proba scobitorii ), il scoatem si il rasturnam pe un fund de lemn. Il lasam sa raceasca si intre timp pregatim o glazura din ciocolata de menaj cca 100 gr se pune la foc cu 3 linguri de apa si se adauga 1 lingura de rama , glazura astfel obtinuta se pune pe chec si se orneaza totul cu bombonele sau dupa gustul fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici