Chec cu ciocolata rapid

Complexitate
redusa
Chec cu ciocolata rapid

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 110 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 100 gr ciocolata menaj razuita
  • 1/2 plic praf de copt
  • ciocolata menaj ptr glazura
  • ciocolata cu alune 1 tabla
  • 1 lingura rama

Mod de preparare

Albusul de la cele 6 oua se bat spuma tare cu 200 gr zahar. Galbenusurile se freaca spuma cu 1 lingura zahar si apoi adaugam la el 50 ml ulei. Galbenusul se adauga treptat la albus amestecand incet de jos in sus sa nu se zdrobeasca . Faina o amestecam cu 100 gr ciocolata menaj razuita si cu 1/2 pli praf de copt si asa adaugam treptat la albusul amestecat cu galbenus ,amestecand in continuare cu grija.

Se pune hartie de copt sau folie de aluminiu unsa cu rama si se toarna compozitia in forma de chec. Deasupra punem bucatele de ciocolata cu alune si dam totul la cuptor.

Dupa ce a copt (facem proba scobitorii ), il scoatem si il rasturnam pe un fund de lemn. Il lasam sa raceasca si intre timp pregatim o glazura din ciocolata de menaj cca 100 gr se pune la foc cu 3 linguri de apa si se adauga 1 lingura de rama , glazura astfel obtinuta se pune pe chec si se orneaza totul cu bombonele sau dupa gustul fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere posate in vin

Pere posate in vin

Pere posate in vin
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci