Pornesti cuptorul al 180 grade Celsius
Combini ingredientele uscate (primele 6 ingrediente)
Combini urmatoarele 5 ingrediente ( banane, lapte batut, , uleiul, vanilia, ouale).
Daca vrei poti sa adaugi putina coaja de lamaie rasa.
Eu am impartit compozitia in doua si am pus doar intr-o jumatare nucile macinate si taiate.
Adaugi compozitia lichida peste cea solida, fara sa amestecati prea mult (ca nu va creste)!
Puneti compozitia in tavi si le puneti la cuptor timp de aproximativ 40 minute. Este gata cind nu se mai lipeste un betisor introdus in mijlocul checului. Se scoate din cuptor si le lasa sa se raceasca pe un grilaj, timp de 15 minute. Este delicios!
Pofta buna!
Acest chec este varianta unei retete americane "banana bread", am facut multe modificari ca sa incerc sa-l fac mai sanatos, fara grasime prea multa si nu prea dulce, cum este reteta originala.
Am impartit compozitia in doua si am adaugat nuci doar la o jumatate pentru ca nici una din fetele mele nu mananca nuci!
Se mananca la desert, cu o lingura de inghetata de vanilie, la micul dejun cu un pahar de lapte sau suc de portocale, sau ca o gustare dupa-masa.
Mai toti copii pe care ii cunosc, mananca acest chec cu mare placere.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustLa fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza IIDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii