Chec cu Apa ( Reteta Italiana )

Postat pe: 01-04-2011
(0)

Ingrediente

250 gr faina
250 gr zahar
3 oua
130 ml ulei
130 ml apa
1 plic de praf de copt
unt si faina pentru uns si tapetat tava
Varianta 1 cu cacao
1 lingura de cacao
Varianta 2 cu ness si stafide
2-3 linguri de ness
1 lingura cu virf cu stafide

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
- amestecam cu mixerul ouale cu zaharul
- adaugam apoi apa si uleiul si mixam mereu
- adaugam faina si praful de copt
- impartim compozitia in 2 castroane si adaugam in unul dintre ele dupa caz cacao sau nessul de preferat dizolvat cu apa si stafidele
- ungem tava cu unt si faina si varsam pe rind compozitia cind cea alba cind cea cu cacao din nou alba... etc
- incalzim cuptorul si coacem prajitura la 180 grade C pt cca 40 min (facem proba cu scobitoare)
In varianta 1 cu cacao l-am copt in forma tipica de ciambellone (o forma de chec cu gaura in mijloc) cu diametrul de 28 cm si inaltime de 6-7 cm.

In varianta 2 cu ness si stafide este copt in forma de kugelhupf cu diametrul de 18 cm si inaltimea de 10 -11 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chec cu Apa ( Italiana )" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chec cu Apa ( Reteta Italiana )