Chec cu Albusuri (Reteta cu Paharul)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec cu Albusuri (Reteta cu Paharul)

Ingrediente

  • Ingredientele se masoara cu acelasi pahar
  • 1 pahar cu albusuri de ou (eu am avut 6 ramase de la un tiramisu)
  • 1 pahar faina cernuta
  • 1 pahar cu picaturi de ciocolata
  • 1 pahar cu zahar
  • unt si faina pentru uns si tapetat tava sau hirtie de copt umezita si stoarsa bine in pumn

Mod de preparare

- am batut spuma albusurile la care am adaugat zaharul si am continuat cu mixerul pina s-a incorporat tot zaharul.
- am adaugat faina amestecind cu o lingura / paleta de sus in jos pina se incorporeaza si faina
- am varsat picaturile de ciocolata si am amestecat tot de sus in jos ca sa nu se lase prea mult spuma

- am uns si tapetat o forma de chec si am varsat compozitia (era cam 3-4 din tava), am copt la 180 C minim 40-50 minute, dar depinde de la cuptor la cuptor, trebuie sa se aureasca pe deasupra si cind faceti proba cu scobitoarea sa iasa uscata.
Taiati cind se raceste altfel ciocolata e moale si se intinde murdarind feliile de chec cum am patit eu.

* in loc de ciocolata puteti sa umpleti paharul cu fructe zaharisite, rahat, nuci, alune sau ce va place voua.

In reteta originala se pune nuca macinata si mai multe albusuri:
Paine de albua din cartea Sandei Marin
12 albuşuri,
1 pahar zahăr pisat,
1 pahar făină,
1 pahar nuci amestecate cu stafide,
unt pentru uns forma.
Se bat albuşurile spumă, adăugând încet zahărul pisat. Se adaugă făina şi un pahar de nuci amestecate custafide. Se toarnă compoziţia într-o formă dreptunghiulară, unsă cu unt şi presărată cu făină. Se coace lafoc potrivit circa o oră. când este gata se răstoarnă, şi după ce s-a răcit, se taie felii subţiri. Este mai gustoasă a doua zi. "

are dreptate e mai bun a doua zi.


Nota

cine vrea poate sa adauge zeama de lamiie sau portocala, coaja rasa de lamiie sau portocala sau alte arome

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Foietaj cu ciocolata amaruie
Bucataras.RO

Foietaj cu ciocolata amaruie

un desert rapid si foarte gustos

Foietaj cu ciocolata amaruie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola