- am batut spuma albusurile la care am adaugat zaharul si am continuat cu mixerul pina s-a incorporat tot zaharul.
- am adaugat faina amestecind cu o lingura / paleta de sus in jos pina se incorporeaza si faina
- am varsat picaturile de ciocolata si am amestecat tot de sus in jos ca sa nu se lase prea mult spuma
- am uns si tapetat o forma de chec si am varsat compozitia (era cam 3-4 din tava), am copt la 180 C minim 40-50 minute, dar depinde de la cuptor la cuptor, trebuie sa se aureasca pe deasupra si cind faceti proba cu scobitoarea sa iasa uscata.
Taiati cind se raceste altfel ciocolata e moale si se intinde murdarind feliile de chec cum am patit eu.
* in loc de ciocolata puteti sa umpleti paharul cu fructe zaharisite, rahat, nuci, alune sau ce va place voua.
In reteta originala se pune nuca macinata si mai multe albusuri:
Paine de albua din cartea Sandei Marin
12 albuşuri,
1 pahar zahăr pisat,
1 pahar făină,
1 pahar nuci amestecate cu stafide,
unt pentru uns forma.
Se bat albuşurile spumă, adăugând încet zahărul pisat. Se adaugă făina şi un pahar de nuci amestecate custafide. Se toarnă compoziţia într-o formă dreptunghiulară, unsă cu unt şi presărată cu făină. Se coace lafoc potrivit circa o oră. când este gata se răstoarnă, şi după ce s-a răcit, se taie felii subţiri. Este mai gustoasă a doua zi. "
are dreptate e mai bun a doua zi.
Nota
cine vrea poate sa adauge zeama de lamiie sau portocala, coaja rasa de lamiie sau portocala sau alte arome
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii