Casuta din Turta Dulce

Complexitate
ridicata
Casuta din Turta Dulce

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg de faina
  • 400g zahar pudra
  • 400g miere
  • 4 oua
  • 200 ml ulei
  • 1,5 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurite amestec de condimente
  • pentru turta dulce (scortisoara, cuisoare, anason, anason stelat)
  • 2 linguri cacao
  • daca va doriti o culoare mai intunecata la aluat
  • Pentru ​​glazura:
  • 1~2 albusuri de ou
  • zahar pudra aproximativ 300 de grame
  • 0,5 lingurita de suc de lamaie
  • Pentru decor:
  • biscuiti
  • bomboane de caramel topite in microunda pentru geamuri
  • zahar pudra pentru pudrat acoperisul
  • foi de vafe pentru acoperis
  • ciocolata alba topita pentru a incleia acoperisul si detaliile mici intre ele

Mod de preparare

Aluat:
Toate produsele uscate sunt bine amestecate și cernute. Adăugați ouale, mierea incalzita in prealabil la foc mic impreuna cu uleiul, amestecand in continuu aproxemativ 5 minute la 70~75 de grade Celsius o raciti 4~5 minute, sa fie calduta inainte de a o turna in faina.

Framantati aluatul pana optineti o coca, il impachetati intr-o folie si-l pastrati in frigider 24 ore inainte sa-l coaceti. Aluatul trebuie să fie moale.

Apoi să ia o jumatate din aluat si se framanta din nou. Pe masa bine infainata se intinde o foaie de aluat cu grosimea de 4~5 mm. Cu ajutorul sucitorului o deplasati intr-o tava asternuta cu hartie de copt unsa cu putin ulei, puneti sablonul peste aluat si decupati detaliile la o distanță de 1 cm.

Coaceți în cuptorul la 180 aproximativ 5-8 minute. După coacere, scoateti turtele pe o suprafata neteda, cat sunt inca calde si moi, vor copia forma pe care au fost puse.

Glazura:
Din albusuri se inlatura toate impuritatile, pudra se cerne de două ori printr-o sită fină și se adaugă jumătate din albus. Amestecam cu o lingura si adaugam treptat restul de pudra. Amestecam pana se ingroasa ca o miere foarte groasa. În final, adauga o jumatate de lingurita de suc de lamaie si se amestecam.

Confectionam un poche din hartie pentru copt ii taiem varful, astfel ca sa optinem o gaura mica si decoram turtele. Dacă glazura e prea lichida - adaugam pudra, daca e prea groasa, mai adaugam albus si amestecam din nou.

Pofta buna!
Un sfat, pentru a incleia detaliile casutei intre ele folositi mai bine ciocolata topita, se va intari mai repede decat glazuta din albus si e mai rezistenta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici