Aluat:
Toate produsele uscate sunt bine amestecate și cernute. Adăugați ouale, mierea incalzita in prealabil la foc mic impreuna cu uleiul, amestecand in continuu aproxemativ 5 minute la 70~75 de grade Celsius o raciti 4~5 minute, sa fie calduta inainte de a o turna in faina.
Framantati aluatul pana optineti o coca, il impachetati intr-o folie si-l pastrati in frigider 24 ore inainte sa-l coaceti. Aluatul trebuie să fie moale.
Apoi să ia o jumatate din aluat si se framanta din nou. Pe masa bine infainata se intinde o foaie de aluat cu grosimea de 4~5 mm. Cu ajutorul sucitorului o deplasati intr-o tava asternuta cu hartie de copt unsa cu putin ulei, puneti sablonul peste aluat si decupati detaliile la o distanță de 1 cm.
Coaceți în cuptorul la 180 aproximativ 5-8 minute. După coacere, scoateti turtele pe o suprafata neteda, cat sunt inca calde si moi, vor copia forma pe care au fost puse.
Glazura:
Din albusuri se inlatura toate impuritatile, pudra se cerne de două ori printr-o sită fină și se adaugă jumătate din albus. Amestecam cu o lingura si adaugam treptat restul de pudra. Amestecam pana se ingroasa ca o miere foarte groasa. În final, adauga o jumatate de lingurita de suc de lamaie si se amestecam.
Confectionam un poche din hartie pentru copt ii taiem varful, astfel ca sa optinem o gaura mica si decoram turtele. Dacă glazura e prea lichida - adaugam pudra, daca e prea groasa, mai adaugam albus si amestecam din nou.
Pofta buna!
Un sfat, pentru a incleia detaliile casutei intre ele folositi mai bine ciocolata topita, se va intari mai repede decat glazuta din albus si e mai rezistenta.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii