Casuta de Turta Dulce (Aluat Moale)

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

3 3/4 cups faina (asta vine aprox 500 gr poate ceva mai mult sau mai putin)
1 lingurita praf de copt
1 1/2 lingura bicarbonat
3/4 lingura sare (eu am pus doar un praf, atata cat iei intre trei degete)
1 1/4 lingura ghimbir (eu am pus cuisoare praf in locul ghimbirului si doar o lingurita)
1 1/2 lingurita scortisoara (aici am pus doua linguri mai scuturate(imi place aroma de scortisoara)
100 gr grasime vegetala sau poate ceva mai mult
1/2 cup zahar (cred ca este 100 gr)
1 ou mare
1 1/3 cup molasses (melasa, cam un pahar de 250 ml plin si inca un sfert)
1 cupa apa la temparatura camerei ( aici apa trebuie sa fie aprox 250 ml)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:10min
Se preincalzeste cuptorul la temparatura medie. Se unge o tava de 33x23 si se lasa deoparte.

Intr-un castron se cerne faina cu sarea, praful de copt, bicarbonatul scortisoara si cuisoarele praf, si se pun deoparte.
In alt vas se bate cu mixerul grasimea vegetala cu zaharul pana devine pufos si se curata din cand in cand marginile vasului. Se adauga oul, se amesteca, apoi se adauga melasa si se amesteca din nou (poate aici se poate folosi miere cred, au cam aceasi consistenta dar gustul este putin diferit ).

Cu mixerul pornit la viteza mica sa adauga treptat ingredientele uscate alternand cu apa pana ce se formeaza o compozitie moala. Se curata din nou marginile vasului. Se pune amestecul in tava unsa si se coace aprox 45 de minute sau pana cand scobitoarea care o introduci in aluat iese afara curata. Se raceste sau se poate servi asa calda langa o cana cu cacao.

Eu cand am facut blatul am folosit o tava in forma de casuta dar pentru cine nu are asa ceva pun aici decupat din hartie, modul incare se asambleaza casuta din blat moale.

Decorarea se face dupa imaginatia fiecaruia. Acoperisul se lipaste de corpul casei cu o crema de zahar care se face amestecand zaharul praf cu citiva stropi de apa sau zeama de lamaie. Deci blatul dupa ce este copt si racit se taie in doua parti, una mai mare si una ceva mai mica - Partea mare va fi corpul casei iar partea cea mica va fi acopeisul. De pe lateralul corpului casei se mai taie o fasie (care daca vreti se poate folosi ca si gardulet) iar din partea de blat mai mica se taie colturile (doar doua ca sa ii dam forma unui triunghi).

Din colturi daca se mai taie odata in jumatate vor rezulta patru triunghiuri mici care daca se decoreazacu zahar colorat verde pot fi folositi ca si braduleti pe langa casuta. Va atasez trei poze demonstrative (modul de decupare a casutei) facut pe hartie. Nu am poze de la tort ca nu am avut timp sa ma joc putin cu aparatul. Imi pare rau, am doar poza finala.

Dupa ce s-a facut zaharul pentru ornat se pune in pungulite mici de plastic si se taie coltul sa se formeze o gaura foarte mica pe unde sa poata sa se scurga acest icing. Inainte de a pune in punguta zaharul se poate colora cu culori alimentare, verde pentru brazi, sau rosu si galben pentru beculete la bradulet sa la geamuri etc. Fiecare culoare se pune in punga diferita. Se poate folosi cu succes (in lipsa pungii de plastic pungi facute din hartie - cornete, le maispune cred)

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Casuta de Turta Dulce (Aluat Moale)" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Casuta de Turta Dulce (Aluat Moale)