Ingrediente
● Ingrediente blat: |
● 5 oua |
● 5 linguri de zahar |
● 5 linguri de ulei |
● 5 linguri de faina |
● 1 praf de copt |
● Ingrediente crema: |
● 600 gr smantana grasa (minim 30% grasime) |
● 300 gr zahar tos |
● 150+250 gr nuci prajite |
● 150 gr ciocolata neagra |
● 3 linguri cu varf zahar pudra |
● 3 linguri cu varf pudra de cacao |
● 150 ml lichior de ciocolata – pentru stropit blatul |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Pregatirea blatului:
Se bat spuma tare albusurile cu zaharul.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul.
Faina se cerne impreuna cu praful de copt.
Se amesteca cu grija, cu ajutorul unei linguri, galbenusurile cu albusurile si apoi cu faina.
Aluatul se pune la copt in tava de chec, imbracata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de aprox 20 de minute.
Pregatirea cremei:
1. Smantana se pune la scurs, intr-o strecuratoare imbracat in tifon dublu. Se lasa asa, peste noapte la frigider.
Smantana astfel pregatita se bate 2-3 minute cu mixerul.
Se opresc trei linguri cu smantana astfel batuta, care se amesteca cu 3 linguri zahar pudra – si se foloseste la ornatul prajiturii.
Restul smantanii se imparte egal in trei castoane.
2. Se caramelizeaza 300 gr zahar si se adauga 150 gr nucile prajite. Se rastoarna amestecul pe o hartie de copt, se niveleaza si se lasa sa se raceasca, dupa care se toaca marunt si se pune in primul caston (se opresc 3 linguri din nucile astfel pregatite si se vor folosi pentru finisarea marginilor prajiturii).
3. Se taie bucatele 150 gr ciocolata si 250 gr alune prajite. Se pun in al doilea castron.
4. Zaharul pudra si pudra de cacao se cern prin sita fina. Se pun in al treilea castron.
Se amesteca smantana cu ingredientele adaugate.
Se taie blatul de pandispan in trei felii orizontale.
Se imbraca tava in care s-a copt blatul, cu folie alimentara.
Se pune prima foaie de blat, se stropeste cu 1/3 din lichior, si se pune crema din primul castron (smantana+nucile caramelizate).
Se adauga a doua foaie de blat care se stopeste deasemeni cu alta treime de lichior apoi se pune ½ din crema de cacao si crema cu ciocolata.
Se pune ultima foaie de blat stropita si ea cu lichior.
Se strange bine folia si se pune pentru cateva ore la frigider.
Prajitura bine racita se imbraca cu restul cremei de cacao si se orneaza cu smantana oprita, iar marginile se imbraca cu nuci caramelizate si macinate.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cassata" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS- C9500 pentru gama C9500, EVO820
- 25 %
399.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 19.12.2011 23:36:16
Practic smintina batuta se transforma in frisca si avem umplutura de frisca cu nuga (nucile invelite in zahar caramelizat si maruntit) si frisca cu cacao si ciocolata;oare nu e o crema prea moale daca nu adaugam si unt?As vrea sa o fac si eu insa nu mai am timp de incercari.