Carpati

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Ingrediente foi:
5 oua
300 g zahar
200 ml ulei
400 ml lapte
1 plic praf de copt stins intr-o lingura de otet
1 fiola esenta de rom
faina cat cuprinde
Ingrediente crema
750 g zahar
1 l lapte
1 fiola esenta vanilie
13 linguri faina
1 1/2 pachete margarina
Glazura
300 g glazura de ciocolata
200 ml frisca

Mod de preparare

Preparare foi:
Freci galbenusurile cu zaharul pana se topeste si adaugi albusurile batute spuma.Se adauga uleiul,laptele,praful de copt si esenta.Apoi faina pana iese un aluat potrivit.
Se imparte aluatul in 6 parti egale care se coc pe dosul tavii tapetata cu faina.


Preparare crema:
Din litrul de lapte se opreste o cana in care desfacem faina.
Zaharul se caramelizeaza,dupa care se adauga restul de lapte si se amesteca pana cand se dizolva caramelul.Cand tot zaharul s-a topit adaugam faina desfacuta in lapte si lasam sa fiarba la foc mic 10 min.
Cand se raceste se adauga esenta si se incorporeaza in margarina frecata spuma si se mai lasa 15 min in frigider.
Se asambleaza o foaie,un strat de crema si se da la frigider cel putin 3 ore(de preferat chiar mai mult).
Pastrati cateva linguri de crema pt decor!

Asamblare:
Taiem prajitura in dreptunghiuri cu laturile de 5 respectiv 10 cm.Fiecare dreptunghi se taie pe diagonala rezultand 2 triunghiuri care se lipesc pe latime cu putina crema.
Se toarna glazura de ciocolata si se orneaza cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Carpati" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

strumph
•  24.02.2010 23:36:28

ca la cofetarie

AlexyaPui
•  20.06.2008 22:11:46

ce tare e ...

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Carpati