Ingrediente
● Ingrediente foi: |
● 5 oua |
● 300 g zahar |
● 200 ml ulei |
● 400 ml lapte |
● 1 plic praf de copt stins intr-o lingura de otet |
● 1 fiola esenta de rom |
● faina cat cuprinde |
● Ingrediente crema |
● 750 g zahar |
● 1 l lapte |
● 1 fiola esenta vanilie |
● 13 linguri faina |
● 1 1/2 pachete margarina |
● Glazura |
● 300 g glazura de ciocolata |
● 200 ml frisca |
Mod de preparare
Preparare foi:
Freci galbenusurile cu zaharul pana se topeste si adaugi albusurile batute spuma.Se adauga uleiul,laptele,praful de copt si esenta.Apoi faina pana iese un aluat potrivit.
Se imparte aluatul in 6 parti egale care se coc pe dosul tavii tapetata cu faina.
Preparare crema:
Din litrul de lapte se opreste o cana in care desfacem faina.
Zaharul se caramelizeaza,dupa care se adauga restul de lapte si se amesteca pana cand se dizolva caramelul.Cand tot zaharul s-a topit adaugam faina desfacuta in lapte si lasam sa fiarba la foc mic 10 min.
Cand se raceste se adauga esenta si se incorporeaza in margarina frecata spuma si se mai lasa 15 min in frigider.
Se asambleaza o foaie,un strat de crema si se da la frigider cel putin 3 ore(de preferat chiar mai mult).
Pastrati cateva linguri de crema pt decor!
Asamblare:
Taiem prajitura in dreptunghiuri cu laturile de 5 respectiv 10 cm.Fiecare dreptunghi se taie pe diagonala rezultand 2 triunghiuri care se lipesc pe latime cu putina crema.
Se toarna glazura de ciocolata si se orneaza cu frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Carpati" nu uita sa ii faci un review.
Freci galbenusurile cu zaharul pana se topeste si adaugi albusurile batute spuma.Se adauga uleiul,laptele,praful de copt si esenta.Apoi faina pana iese un aluat potrivit.
Se imparte aluatul in 6 parti egale care se coc pe dosul tavii tapetata cu faina.
Preparare crema:
Din litrul de lapte se opreste o cana in care desfacem faina.
Zaharul se caramelizeaza,dupa care se adauga restul de lapte si se amesteca pana cand se dizolva caramelul.Cand tot zaharul s-a topit adaugam faina desfacuta in lapte si lasam sa fiarba la foc mic 10 min.
Cand se raceste se adauga esenta si se incorporeaza in margarina frecata spuma si se mai lasa 15 min in frigider.
Se asambleaza o foaie,un strat de crema si se da la frigider cel putin 3 ore(de preferat chiar mai mult).
Pastrati cateva linguri de crema pt decor!
Asamblare:
Taiem prajitura in dreptunghiuri cu laturile de 5 respectiv 10 cm.Fiecare dreptunghi se taie pe diagonala rezultand 2 triunghiuri care se lipesc pe latime cu putina crema.
Se toarna glazura de ciocolata si se orneaza cu frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Carpati" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 24.02.2010 23:36:28
ca la cofetarie