In primul rind cernem faina cu praful de copt! Eu am folosit praf de copt vanilat ("paneangeli").
Cele 2 oua intregi + cele 3 galbenusuri, zaharul si un praf de sare se pun la mixer si se amesteca f. bine pina devine o crema spumoasa, deschisa la culoare. Se adauga untul topit, caldut si se amesteca din nou. Se adauga si faina, pe rind si se amesteca bine dupa care se adauga migdalele sau fructele confiate. Eu am pus exact 5 linguri de fructe confiate!
Daca folositi migdale, le prajiti inainte in cuptorul preincalzit la 190*c (374*f) pentru circa 3-4 minute, dupa care le lasati sa se raceasca.
Scoateti aluatul pe o suprafata acoperita cu faina si formati o bila pe care o impartiti in jumatate. Fiecare jumatate o modelati ca pe un sul de circa 30 cm lungime. Acoperiti o tava cu hirtie pergament si puneti ambele suluri in tava dupa care le ungeti f. bine cu oul batut.
Incalziti la inceput cuptorul la 190*c (374*f) si coaceti pentru 20 de minute. Scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca 5 minute dupa care taiati fiecare sul felii, in diagonala de circa 1 cm. Scadeti temperatura cuptorului la 170*c (340*f) si coaceti din nou cantucci pentru 15 minute.
Pofta buna!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoPentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Retetecalamama
Prajitura cu mere si gutuiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii