Caise II

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua intregi
  • 200gr unt
  • 50gr cacao
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 250gr zahar
  • 250gr ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja si zeama de lamaie
  • 400-500g faina
  • arome

Mod de preparare

Aluatul - se freaca ouale intregi cu zaharul, vanilia, praful de copt si zeama si coaja de lamaie. Se adauga treptat uleiul ca la maioneza si la urma faina. Se framanta un aluat nu prea tare, dar bine lucrat. Se fac din el bile de marime potrivita si se coc la foc mic. Acestea sunt gata dupa 15-20 minute, dar atentie, nu trebuiesc rumenite. Dupa ce s-au racit, se scobesc la mijloc iar continutul scobit se pastreaza deoparte.

Crema - Se freaca zaharul cu untul, spuma, se adauga cacao si 3/4 din materialul scobit de la bile. Dupa preferinta se pot adauga nuci macinate sau diferite arome.

Cu crema rezultata se umplu bilele scobite si se lipesc doua cate doua.

Intr-un castron se fierbe putina sfecla rosie pentru colorant rosu si spanac pt colorant verde. Se ating "caisele" prin aceasta zeama, rosie la un capat, verde la celalalt si aoi se dau prin zahar tos. Optional se pot folosi si coloranti sintetici din comert. `
Este de preferat a prepara caisele cu o zi inainte de a fi servite pentru a le oferi timp sa se fragezeasca, intr-un loc usor umed.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.