Aluatul - se freaca ouale intregi cu zaharul, vanilia, praful de copt si zeama si coaja de lamaie. Se adauga treptat uleiul ca la maioneza si la urma faina. Se framanta un aluat nu prea tare, dar bine lucrat. Se fac din el bile de marime potrivita si se coc la foc mic. Acestea sunt gata dupa 15-20 minute, dar atentie, nu trebuiesc rumenite. Dupa ce s-au racit, se scobesc la mijloc iar continutul scobit se pastreaza deoparte.
Crema - Se freaca zaharul cu untul, spuma, se adauga cacao si 3/4 din materialul scobit de la bile. Dupa preferinta se pot adauga nuci macinate sau diferite arome.
Cu crema rezultata se umplu bilele scobite si se lipesc doua cate doua.
Intr-un castron se fierbe putina sfecla rosie pentru colorant rosu si spanac pt colorant verde. Se ating "caisele" prin aceasta zeama, rosie la un capat, verde la celalalt si aoi se dau prin zahar tos. Optional se pot folosi si coloranti sintetici din comert. `
Este de preferat a prepara caisele cu o zi inainte de a fi servite pentru a le oferi timp sa se fragezeasca, intr-un loc usor umed.
Eiii, dilema ciorba sau supa, continuă! 😉 Așa că am rămas la zamă, ca la noi în Ardeal! Una dintre retete de...
Zama de pastai aitaInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii