Aluatul - se freaca ouale intregi cu zaharul, vanilia, praful de copt si zeama si coaja de lamaie. Se adauga treptat uleiul ca la maioneza si la urma faina. Se framanta un aluat nu prea tare, dar bine lucrat. Se fac din el bile de marime potrivita si se coc la foc mic. Acestea sunt gata dupa 15-20 minute, dar atentie, nu trebuiesc rumenite. Dupa ce s-au racit, se scobesc la mijloc iar continutul scobit se pastreaza deoparte.
Crema - Se freaca zaharul cu untul, spuma, se adauga cacao si 3/4 din materialul scobit de la bile. Dupa preferinta se pot adauga nuci macinate sau diferite arome.
Cu crema rezultata se umplu bilele scobite si se lipesc doua cate doua.
Intr-un castron se fierbe putina sfecla rosie pentru colorant rosu si spanac pt colorant verde. Se ating "caisele" prin aceasta zeama, rosie la un capat, verde la celalalt si aoi se dau prin zahar tos. Optional se pot folosi si coloranti sintetici din comert. `
Este de preferat a prepara caisele cu o zi inainte de a fi servite pentru a le oferi timp sa se fragezeasca, intr-un loc usor umed.
Este prima mea crema de zahar ars.Mereu mi-a fost teama ca nu o sa imi iasa dar astazi mi-am facut curaj si am zis ca nu am...
Crema de zahar arsDulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
Comentarii