Caise II

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua intregi
  • 200gr unt
  • 50gr cacao
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 250gr zahar
  • 250gr ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja si zeama de lamaie
  • 400-500g faina
  • arome

Mod de preparare

Aluatul - se freaca ouale intregi cu zaharul, vanilia, praful de copt si zeama si coaja de lamaie. Se adauga treptat uleiul ca la maioneza si la urma faina. Se framanta un aluat nu prea tare, dar bine lucrat. Se fac din el bile de marime potrivita si se coc la foc mic. Acestea sunt gata dupa 15-20 minute, dar atentie, nu trebuiesc rumenite. Dupa ce s-au racit, se scobesc la mijloc iar continutul scobit se pastreaza deoparte.

Crema - Se freaca zaharul cu untul, spuma, se adauga cacao si 3/4 din materialul scobit de la bile. Dupa preferinta se pot adauga nuci macinate sau diferite arome.

Cu crema rezultata se umplu bilele scobite si se lipesc doua cate doua.

Intr-un castron se fierbe putina sfecla rosie pentru colorant rosu si spanac pt colorant verde. Se ating "caisele" prin aceasta zeama, rosie la un capat, verde la celalalt si aoi se dau prin zahar tos. Optional se pot folosi si coloranti sintetici din comert. `
Este de preferat a prepara caisele cu o zi inainte de a fi servite pentru a le oferi timp sa se fragezeasca, intr-un loc usor umed.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie