Caise

Postat pe: 21-11-2010
(13)

Ingrediente

Aluatul:
3 oua
1 pahar ulei
1 praf de copt (1 lingurita amoniac)
coaja de la o lamaie, vanilie
400-500 gr faina
un pic de sare
Crema:
150-200 gr unt sau margarina
25-50 gr cacao
4-5 linguri zahar pudra
gem acrisor
nuci macinate
mijlocul de la caise(cam 3 sferturi)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Se freaca ouale cu zaharul, praful de copt, vanilia, coaja de lamaie.

Dupa incorporarea lor se adauga uleiul putin cate putin, continuand amestecarea, iar la urma faina.
Din aluatul obtinut se fac bile de marimea unei nuci, care se pun in tava, destantate si la foc mic cat mai egale de marimecca 15-20 minute. Dupa, se lasa sa se raceasca si se scobesc inauntru cu o longurita foarte usor.

Crema: se pune untul cu cacao, zaharul pudra, arome, miezul de la caise(trei sferturi) si gemul acrisor.
Se umplu caisele cu aceasta forma si se lipesc cate 2.
Se dau cu coloranti alimentari si apoi prin zahar cat sunt inca umezi de la coloranti ca sa prinda zaharul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Caise" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

beatix
•  13.12.2012 21:26:51

eu nu folosesc coloranti alimentari.Colorez caisele cu suc de sfecla rosie si cu suc de morcov si ies f f rumoase.

yoana_
•  21.12.2010 19:44:43

mi-au iesit un pic cam dure mie :( se mai moaie dupa ce le umplu cu crema??

ang33l
•  28.09.2010 23:44:13

buna..foarte bine arata .as vrea sa le fac si eu dar am o nedumerire in compozitzie se pun decat ingredientele scrise sau se mai pune lapte sau apa??iar uleiul cam cat 50g 100 pt ca eu am pahare cam maricele acasa te poop astept rasp

danab
•  26.03.2010 10:45:26

multumesc pentru reteta...imi plac foarte mult,dar nu stiam cum sa le fac!...sunt delicioase...eu nu prea ma impac cu colorantii alimentari...sper ca se poate si "fara"...

monica_stefanescu
•  10.01.2010 21:56:42

le-am facut si eu astazi caci imi era dor de o reteta asa cum facea mama cind traia si cind eram copii. ies foarte bune, dar sunt migaloase. asta este o reteta buna de facut cind e foarte frig afara si nu iti vine sa iesi din casa.

yafa, cred ca e prea tirziu raspunsul la intrebarea ta, dar iei fiecare bila si scobesti putin cu lingurita (nu tai bila, faci efectiv o gaurica mica cu lingurita, asa cit unghia de la degetul mare cind scobesti fiecare bila in parte); dupa ce scobesti toate bilele, umpli cu crema si le lipesti 2 cite 2.

yafa
•  30.11.2009 23:05:39

stefy te rog spune-mi, pana la urma ce folosesti la blat amoniac sau praf de copt? merci

stefy
•  14.11.2009 16:24:22

andreeha...se scobesc in mijloc cu lingurita

andreeha
•  02.04.2009 21:58:19

cum se scobesc? se taie fiecare bila pe jumatate si aceste jumatati se scobesc? sau se ia fiecare bila si i se scoate continutul fara sa se mai taie pe din doua?

stefy
•  15.01.2009 17:10:58

Dorin scuza-ma ai dreptate am uitat de zahar,se pune o cana zahar(250 gr)

stefy
•  15.01.2009 17:04:04

dorin blatul e fara zahar dupa cum vezi mai sus

dorin77
•  31.12.2008 17:32:17

de ce nu scrii cat zahar trebuie pus la blat?astept raspuns.ms

stefy
•  11.10.2008 21:43:37

Mersi Mery!ai dreptate

mery
•  04.10.2008 12:29:22

felicitari ! si eu fac cand am cate un eveniment ,ca dau un efect deosebit farfurie cu prajituri.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Caise