Batem ouale cu zaharul si un praf de sare si apa calduta pana se formeaza o spuma alba. Amestecam cat se poate de omogen faina cu epifin si incorporam totul in spuma de oua.
Varsam totul pe o tava intinsa cu hartie de copt si coacem la cuptorul incins la 180 grade C timp de 10-12 minute.
Cand scoatem din cuptor acoperim tava cu un prosop curat si un pic umed. Dupa cateva momente rulam blatul.
Intr-o tigaita asezam zmeura si zaharul. Punem pe foc pana cand zaharul este tot topit si zmeura decongelata. Cu ajutorul unui mixer plonjor transformam masa in sos, trecem rezultatul printr-o sita mica, ca sa ne debarasam de samburi.
Imbibam biscuitele ruladei cu sosul de zmeura din care vom pastra cateva linguri pentru servit.
Incalzim cei 80 ml de smantana si ii varsam peste ciocolata, tot cu mixerul plonjor mixam pana avem un rezultat cremos, dam la frigider cam 30 de minute.
Batem frisca. O treime din frisca o amestecam cu crema de ciocolata bine racita si umplem rulada, asezam pe mijlocul ei fructe de zmeura proaspete daca avem.
Rulam bine si decoram totul cu restul de frisca dupa placere, zmeura proaspata si menta. Dam la frigider cel putin 4 ore. Servim.
Pofta buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaCu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...
Muffins cu visineMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii