Buturuga de Ciocolata

Complexitate
redusa
Buturuga de Ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 125 g faina,
  • 125 g zahar
  • Crema:
  • 125 g unt,
  • 3 linguri pline de zahar,
  • 1 lingura de cacao,
  • coaja de la 2 portocale mari,
  • zeama de la 1/2 de portocala,
  • 2-3 linguri de frisca lichida,
  • 2 ciocolate amarui,
  • inca 100 g unt

Mod de preparare

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul apoi se adauga faina, cate putin. Albusurile se bat spuma separat, dupa care amestecul cu faina se incorporeaza usor in albusurile-bezea.

Compozitia rezultata se da aproximativ 20-25 de minute la foc iute, la cuptorul preincalzit, intr-o tava de aragaz unsa cu unt sau pe hartie de copt unsa cu ulei.

Se incearca cu scobitoarea sa fie gata aluatul, apoi se scoate rapid din tava, pe un servet foarte curat si umed, care se ruleaza si se deruleaza cu tot cu blat, rapid, de cateva ori. Se lasa blatul derulat, pe servet sau mai bine pe un platou.

Crema:
Toate ingredientele in afara de ciocolata si de cele 100 g unt de la final, se pun intr-un vas la bain marie si se fierb 10 minute amestecand des. Se da vasul deoparte continuand amestecatul pana cand crema se mai raceste, se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in crema, iar la urma bucata de unt ramasa. Se continua amestecatul pana cand crema este racorita complet (dupa ce ati incorporat si untul, puneti vasul in chiuveta cu apa rece, astfel se va raci rapid).

Dupa ce crema s-a racorit, se unge blatul cu un strat uniform, se ruleaza strans, apoi se taie oblic capetele ruladei astfel obtinute iar cele 2 bucati taiate se pun sub forma de cioturi pe buturuga formata din rulada. Se acopera cu crema ramasa si se fac dungi cu o scobitoare de-a lungul "scoartei de copac". Se orneaza dupa dorinta, apoi se da platoul cu buturuga la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Rulada de carne cu sunca si felii de branza
2
Mancaruri cu carne

Rulada de carne cu sunca si felii de branza

Rulada de carne cu sunca si felii de branza
Biscuiti prajiti-Banane prajite
3
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Desert melcisori cu branza dulce
Bucataras.RO

Desert melcisori cu branza dulce

Aluat fraged si umplutura cremoasa si dulce. Un dulce rapid si gustos pentru oricare moment al zilei, alaturi de un ceai sau...

Desert melcisori cu branza dulce
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post