Buturuga de Ciocolata

Complexitate
redusa
Buturuga de Ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 125 g faina,
  • 125 g zahar
  • Crema:
  • 125 g unt,
  • 3 linguri pline de zahar,
  • 1 lingura de cacao,
  • coaja de la 2 portocale mari,
  • zeama de la 1/2 de portocala,
  • 2-3 linguri de frisca lichida,
  • 2 ciocolate amarui,
  • inca 100 g unt

Mod de preparare

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul apoi se adauga faina, cate putin. Albusurile se bat spuma separat, dupa care amestecul cu faina se incorporeaza usor in albusurile-bezea.

Compozitia rezultata se da aproximativ 20-25 de minute la foc iute, la cuptorul preincalzit, intr-o tava de aragaz unsa cu unt sau pe hartie de copt unsa cu ulei.

Se incearca cu scobitoarea sa fie gata aluatul, apoi se scoate rapid din tava, pe un servet foarte curat si umed, care se ruleaza si se deruleaza cu tot cu blat, rapid, de cateva ori. Se lasa blatul derulat, pe servet sau mai bine pe un platou.

Crema:
Toate ingredientele in afara de ciocolata si de cele 100 g unt de la final, se pun intr-un vas la bain marie si se fierb 10 minute amestecand des. Se da vasul deoparte continuand amestecatul pana cand crema se mai raceste, se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in crema, iar la urma bucata de unt ramasa. Se continua amestecatul pana cand crema este racorita complet (dupa ce ati incorporat si untul, puneti vasul in chiuveta cu apa rece, astfel se va raci rapid).

Dupa ce crema s-a racorit, se unge blatul cu un strat uniform, se ruleaza strans, apoi se taie oblic capetele ruladei astfel obtinute iar cele 2 bucati taiate se pun sub forma de cioturi pe buturuga formata din rulada. Se acopera cu crema ramasa si se fac dungi cu o scobitoare de-a lungul "scoartei de copac". Se orneaza dupa dorinta, apoi se da platoul cu buturuga la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Curry de pui - cel mai gustos curry
4
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Tort festiv pentru Paste
Bucataras.RO

Tort festiv pentru Paste

Iata o idee de tort pentru sarbatorile de Paste. Este un tort usor de facut, racoros, aspectuos care vine perfect in...

Tort festiv pentru Paste
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala