Buturuga de Ciocolata

Complexitate
redusa
Buturuga de Ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 125 g faina,
  • 125 g zahar
  • Crema:
  • 125 g unt,
  • 3 linguri pline de zahar,
  • 1 lingura de cacao,
  • coaja de la 2 portocale mari,
  • zeama de la 1/2 de portocala,
  • 2-3 linguri de frisca lichida,
  • 2 ciocolate amarui,
  • inca 100 g unt

Mod de preparare

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul apoi se adauga faina, cate putin. Albusurile se bat spuma separat, dupa care amestecul cu faina se incorporeaza usor in albusurile-bezea.

Compozitia rezultata se da aproximativ 20-25 de minute la foc iute, la cuptorul preincalzit, intr-o tava de aragaz unsa cu unt sau pe hartie de copt unsa cu ulei.

Se incearca cu scobitoarea sa fie gata aluatul, apoi se scoate rapid din tava, pe un servet foarte curat si umed, care se ruleaza si se deruleaza cu tot cu blat, rapid, de cateva ori. Se lasa blatul derulat, pe servet sau mai bine pe un platou.

Crema:
Toate ingredientele in afara de ciocolata si de cele 100 g unt de la final, se pun intr-un vas la bain marie si se fierb 10 minute amestecand des. Se da vasul deoparte continuand amestecatul pana cand crema se mai raceste, se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in crema, iar la urma bucata de unt ramasa. Se continua amestecatul pana cand crema este racorita complet (dupa ce ati incorporat si untul, puneti vasul in chiuveta cu apa rece, astfel se va raci rapid).

Dupa ce crema s-a racorit, se unge blatul cu un strat uniform, se ruleaza strans, apoi se taie oblic capetele ruladei astfel obtinute iar cele 2 bucati taiate se pun sub forma de cioturi pe buturuga formata din rulada. Se acopera cu crema ramasa si se fac dungi cu o scobitoare de-a lungul "scoartei de copac". Se orneaza dupa dorinta, apoi se da platoul cu buturuga la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Bulionul Meu de Rosii
4
Trandafiri cu fructe
5
Dulciuri

Trandafiri cu fructe

Trandafiri cu fructe
Parteneri
Cartofi noi copti cu sunca si seminte
Bucataras.RO

Cartofi noi copti cu sunca si seminte

Eu am folosit acest preparat ca si garnitura dar la fel de bine poti sa-i spui salata calda sau aperitiv .

Cartofi noi copti cu sunca si seminte
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia