Se mixeaza galbenusurile cu zaharul apoi se adauga faina, cate putin. Albusurile se bat spuma separat, dupa care amestecul cu faina se incorporeaza usor in albusurile-bezea.
Compozitia rezultata se da aproximativ 20-25 de minute la foc iute, la cuptorul preincalzit, intr-o tava de aragaz unsa cu unt sau pe hartie de copt unsa cu ulei.
Se incearca cu scobitoarea sa fie gata aluatul, apoi se scoate rapid din tava, pe un servet foarte curat si umed, care se ruleaza si se deruleaza cu tot cu blat, rapid, de cateva ori. Se lasa blatul derulat, pe servet sau mai bine pe un platou.
Crema:
Toate ingredientele in afara de ciocolata si de cele 100 g unt de la final, se pun intr-un vas la bain marie si se fierb 10 minute amestecand des. Se da vasul deoparte continuand amestecatul pana cand crema se mai raceste, se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in crema, iar la urma bucata de unt ramasa. Se continua amestecatul pana cand crema este racorita complet (dupa ce ati incorporat si untul, puneti vasul in chiuveta cu apa rece, astfel se va raci rapid).
Dupa ce crema s-a racorit, se unge blatul cu un strat uniform, se ruleaza strans, apoi se taie oblic capetele ruladei astfel obtinute iar cele 2 bucati taiate se pun sub forma de cioturi pe buturuga formata din rulada. Se acopera cu crema ramasa si se fac dungi cu o scobitoare de-a lungul "scoartei de copac". Se orneaza dupa dorinta, apoi se da platoul cu buturuga la rece.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii