Se mixeaza galbenusurile cu zaharul apoi se adauga faina, cate putin. Albusurile se bat spuma separat, dupa care amestecul cu faina se incorporeaza usor in albusurile-bezea.
Compozitia rezultata se da aproximativ 20-25 de minute la foc iute, la cuptorul preincalzit, intr-o tava de aragaz unsa cu unt sau pe hartie de copt unsa cu ulei.
Se incearca cu scobitoarea sa fie gata aluatul, apoi se scoate rapid din tava, pe un servet foarte curat si umed, care se ruleaza si se deruleaza cu tot cu blat, rapid, de cateva ori. Se lasa blatul derulat, pe servet sau mai bine pe un platou.
Crema:
Toate ingredientele in afara de ciocolata si de cele 100 g unt de la final, se pun intr-un vas la bain marie si se fierb 10 minute amestecand des. Se da vasul deoparte continuand amestecatul pana cand crema se mai raceste, se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in crema, iar la urma bucata de unt ramasa. Se continua amestecatul pana cand crema este racorita complet (dupa ce ati incorporat si untul, puneti vasul in chiuveta cu apa rece, astfel se va raci rapid).
Dupa ce crema s-a racorit, se unge blatul cu un strat uniform, se ruleaza strans, apoi se taie oblic capetele ruladei astfel obtinute iar cele 2 bucati taiate se pun sub forma de cioturi pe buturuga formata din rulada. Se acopera cu crema ramasa si se fac dungi cu o scobitoare de-a lungul "scoartei de copac". Se orneaza dupa dorinta, apoi se da platoul cu buturuga la rece.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii