Budinca din Colacei din Aluat de Briose

Complexitate
redusa
Budinca din Colacei din Aluat de Briose

Ingrediente

  • 2 cani (500 ml) smantana de frisca
  • 55 gr unt
  • 2 oua batute
  • 100 gr zahar brun
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 6 cani de cozonac/colacei/paine veche de 3 zile (cana e de 250 ml)
  • esenta de vanilie dupa gust
  • stafide (optional)

Mod de preparare

Am avut niste colacei din aluat de briose si cum nu ii mai manca nimeni am hotarat sa ii transform intr-o budinca si bine am facut, ca a iesit super bun.

In general budinca asta se face din resturi de cozonac uscat, paine veche de 2-3 zile, resturi de blat de prajitura mai uscata etc. Fructele se aleg in functie de gustul fiecaruia iar aromele la fel.

Se ia un vas si se pune laptele impreuna cu untul si stafidele in el, dupa care se aseaza pe foc. Nu se lasa sa fiarba, ci doar se infierbanta.

Intre timp se bat ouala bine de tot cu zaharul brun, scortisoara, vanilia, pana se omogenizeaza.

Colaceii/cozonacii/painea uscata se taie cubulete de 2cm/2cm aproximativ si se aseaza in tava in care urmeaza sa coacem budinca.

In amestecul de oua adaugam, pe rand, 3-4 linguri de lapte si amestecam sa diluam putin dupa care turnam peste cuburile de cozonac/colaci/paine. Omogenizam apoi turnam si laptele peste.
Amestecam cu o lingura totul sa omogenizam bine, incercam sa asezam stafidele cat mai jos sa nu ramana la vedere pentru ca se vor arde in cuptor altfel, apasam cu lingura bucatile de cozonac/colacei/paine veche pana se imbiba cu lichidul din tava dupa care introducem tava in cutorul preincalzit la 350 f (180C).

Coacem aproximativ 45 de minute. Daca vedem ca incepe sa se arda putin budinca, o acoperim cu hartie de copt pana este gata.

Se consuma calduta cu un sos caramel deasupra sau cu inghetata de vanilie.

Noi am servit cu inghetata de vanilie si caramel.

De la caldura budincii inghetata se topeste si lasa un sos delicios care inmoaie numai bine budinca.

Este un deliciu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
2
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
4
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Bucataras.RO

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura