Budinca din Colacei din Aluat de Briose

Complexitate
redusa
Budinca din Colacei din Aluat de Briose

Ingrediente

  • 2 cani (500 ml) smantana de frisca
  • 55 gr unt
  • 2 oua batute
  • 100 gr zahar brun
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 6 cani de cozonac/colacei/paine veche de 3 zile (cana e de 250 ml)
  • esenta de vanilie dupa gust
  • stafide (optional)

Mod de preparare

Am avut niste colacei din aluat de briose si cum nu ii mai manca nimeni am hotarat sa ii transform intr-o budinca si bine am facut, ca a iesit super bun.

In general budinca asta se face din resturi de cozonac uscat, paine veche de 2-3 zile, resturi de blat de prajitura mai uscata etc. Fructele se aleg in functie de gustul fiecaruia iar aromele la fel.

Se ia un vas si se pune laptele impreuna cu untul si stafidele in el, dupa care se aseaza pe foc. Nu se lasa sa fiarba, ci doar se infierbanta.

Intre timp se bat ouala bine de tot cu zaharul brun, scortisoara, vanilia, pana se omogenizeaza.

Colaceii/cozonacii/painea uscata se taie cubulete de 2cm/2cm aproximativ si se aseaza in tava in care urmeaza sa coacem budinca.

In amestecul de oua adaugam, pe rand, 3-4 linguri de lapte si amestecam sa diluam putin dupa care turnam peste cuburile de cozonac/colaci/paine. Omogenizam apoi turnam si laptele peste.
Amestecam cu o lingura totul sa omogenizam bine, incercam sa asezam stafidele cat mai jos sa nu ramana la vedere pentru ca se vor arde in cuptor altfel, apasam cu lingura bucatile de cozonac/colacei/paine veche pana se imbiba cu lichidul din tava dupa care introducem tava in cutorul preincalzit la 350 f (180C).

Coacem aproximativ 45 de minute. Daca vedem ca incepe sa se arda putin budinca, o acoperim cu hartie de copt pana este gata.

Se consuma calduta cu un sos caramel deasupra sau cu inghetata de vanilie.

Noi am servit cu inghetata de vanilie si caramel.

De la caldura budincii inghetata se topeste si lasa un sos delicios care inmoaie numai bine budinca.

Este un deliciu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu spuma de zmeura si ciocolata
4
Dulciuri

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata
Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
5
Dulciuri

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos