Ingrediente
● 2 cani (500 ml) smantana de frisca |
● 55 gr unt |
● 2 oua batute |
● 100 gr zahar brun |
● 1 lingurita de scortisoara |
● 6 cani de cozonac/colacei/paine veche de 3 zile (cana e de 250 ml) |
● esenta de vanilie dupa gust |
● stafide (optional) |
Mod de preparare
Am avut niste colacei din aluat de briose si cum nu ii mai manca nimeni am hotarat sa ii transform intr-o budinca si bine am facut, ca a iesit super bun.
In general budinca asta se face din resturi de cozonac uscat, paine veche de 2-3 zile, resturi de blat de prajitura mai uscata etc. Fructele se aleg in functie de gustul fiecaruia iar aromele la fel.
Se ia un vas si se pune laptele impreuna cu untul si stafidele in el, dupa care se aseaza pe foc. Nu se lasa sa fiarba, ci doar se infierbanta.
Intre timp se bat ouala bine de tot cu zaharul brun, scortisoara, vanilia, pana se omogenizeaza.
Colaceii/cozonacii/painea uscata se taie cubulete de 2cm/2cm aproximativ si se aseaza in tava in care urmeaza sa coacem budinca.
In amestecul de oua adaugam, pe rand, 3-4 linguri de lapte si amestecam sa diluam putin dupa care turnam peste cuburile de cozonac/colaci/paine. Omogenizam apoi turnam si laptele peste.
Amestecam cu o lingura totul sa omogenizam bine, incercam sa asezam stafidele cat mai jos sa nu ramana la vedere pentru ca se vor arde in cuptor altfel, apasam cu lingura bucatile de cozonac/colacei/paine veche pana se imbiba cu lichidul din tava dupa care introducem tava in cutorul preincalzit la 350 f (180C).
Coacem aproximativ 45 de minute. Daca vedem ca incepe sa se arda putin budinca, o acoperim cu hartie de copt pana este gata.
Se consuma calduta cu un sos caramel deasupra sau cu inghetata de vanilie.
Noi am servit cu inghetata de vanilie si caramel.
De la caldura budincii inghetata se topeste si lasa un sos delicios care inmoaie numai bine budinca.
Este un deliciu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Budinca din Colacei din Aluat de Briose" nu uita sa ii faci un review.
In general budinca asta se face din resturi de cozonac uscat, paine veche de 2-3 zile, resturi de blat de prajitura mai uscata etc. Fructele se aleg in functie de gustul fiecaruia iar aromele la fel.
Se ia un vas si se pune laptele impreuna cu untul si stafidele in el, dupa care se aseaza pe foc. Nu se lasa sa fiarba, ci doar se infierbanta.
Intre timp se bat ouala bine de tot cu zaharul brun, scortisoara, vanilia, pana se omogenizeaza.
Colaceii/cozonacii/painea uscata se taie cubulete de 2cm/2cm aproximativ si se aseaza in tava in care urmeaza sa coacem budinca.
In amestecul de oua adaugam, pe rand, 3-4 linguri de lapte si amestecam sa diluam putin dupa care turnam peste cuburile de cozonac/colaci/paine. Omogenizam apoi turnam si laptele peste.
Amestecam cu o lingura totul sa omogenizam bine, incercam sa asezam stafidele cat mai jos sa nu ramana la vedere pentru ca se vor arde in cuptor altfel, apasam cu lingura bucatile de cozonac/colacei/paine veche pana se imbiba cu lichidul din tava dupa care introducem tava in cutorul preincalzit la 350 f (180C).
Coacem aproximativ 45 de minute. Daca vedem ca incepe sa se arda putin budinca, o acoperim cu hartie de copt pana este gata.
Se consuma calduta cu un sos caramel deasupra sau cu inghetata de vanilie.
Noi am servit cu inghetata de vanilie si caramel.
De la caldura budincii inghetata se topeste si lasa un sos delicios care inmoaie numai bine budinca.
Este un deliciu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Budinca din Colacei din Aluat de Briose" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany