Am avut niste colacei din aluat de briose si cum nu ii mai manca nimeni am hotarat sa ii transform intr-o budinca si bine am facut, ca a iesit super bun.
In general budinca asta se face din resturi de cozonac uscat, paine veche de 2-3 zile, resturi de blat de prajitura mai uscata etc. Fructele se aleg in functie de gustul fiecaruia iar aromele la fel.
Se ia un vas si se pune laptele impreuna cu untul si stafidele in el, dupa care se aseaza pe foc. Nu se lasa sa fiarba, ci doar se infierbanta.
Intre timp se bat ouala bine de tot cu zaharul brun, scortisoara, vanilia, pana se omogenizeaza.
Colaceii/cozonacii/painea uscata se taie cubulete de 2cm/2cm aproximativ si se aseaza in tava in care urmeaza sa coacem budinca.
In amestecul de oua adaugam, pe rand, 3-4 linguri de lapte si amestecam sa diluam putin dupa care turnam peste cuburile de cozonac/colaci/paine. Omogenizam apoi turnam si laptele peste.
Amestecam cu o lingura totul sa omogenizam bine, incercam sa asezam stafidele cat mai jos sa nu ramana la vedere pentru ca se vor arde in cuptor altfel, apasam cu lingura bucatile de cozonac/colacei/paine veche pana se imbiba cu lichidul din tava dupa care introducem tava in cutorul preincalzit la 350 f (180C).
Coacem aproximativ 45 de minute. Daca vedem ca incepe sa se arda putin budinca, o acoperim cu hartie de copt pana este gata.
Se consuma calduta cu un sos caramel deasupra sau cu inghetata de vanilie.
Noi am servit cu inghetata de vanilie si caramel.
De la caldura budincii inghetata se topeste si lasa un sos delicios care inmoaie numai bine budinca.
Este un deliciu!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii