Budinca de Taitei cu Branza de Vaca

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

250g taitei lati (pot fi si melcisori sau alte paste scurte)
500g branza proaspata de vaca
3 oua
4 linguri zahar( atata am pus eu, dar cui ii place mai dulce, poate pune mai mult)
putina sare
o fiola esenta de vanilie - dr Oetker
unt si pesmet pentru uns si tapetat forma

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se pun taiteii la fiert in apa clocotita cu sare;
-se unge forma( cratita in cazul meu) din belsug cu unt si se tapeteaza generos cu pesmet;
-se amesteca branza, ouale, zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie;
-taiteii fierti se scurg, se limpezesc cu apa rece si se lasa cateva minute sa se raceasca. Se amesteca cu compozitia de branza si se toarna in tava unsa.
-se da la cuptorul preincalzit pentru cca 45 min.

Se lasa o jumatate de ora sa se racoreasca si cu un cutit se desprinde de pe marginea formei. Se rastoarna pe platou.

Poate fi servita cu un toping la alegere. Eu am pus de ciocolata alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Budinca de Taitei cu Branza de Vaca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mik36
•  11.03.2011 15:06:33

este o reteta foarte buna
imi permiti sa vin cu o imbunatatire?
eu la aceasta reteta mai adaug si smantana,face budinca mai fina
felicitari pt postare

Flyingroo
•  01.09.2009 00:41:05

Exact asa ne facea mama cand eram copii....

thea
•  14.05.2008 22:52:01

super !!! bravo Miha

adi
•  14.05.2008 10:16:33

Imi place foarte mult aceasta reteta ;)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Budinca de Taitei cu Branza de Vaca