Budinca de Taitei cu Branza de Vaca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Budinca de Taitei cu Branza de Vaca

Ingrediente

  • -250g taitei lati (pot fi si melcisori sau alte paste scurte)
  • -500g branza proaspata de vaca
  • -3 oua
  • -4 linguri zahar( atata am pus eu, dar cui ii place mai dulce, poate pune mai mult)
  • -putina sare
  • -o fiola esenta de vanilie - dr Oetker
  • -unt si pesmet pentru uns si tapetat forma

Mod de preparare

Se pun taiteii la fiert in apa clocotita cu sare;
-se unge forma( cratita in cazul meu) din belsug cu unt si se tapeteaza generos cu pesmet;
-se amesteca branza, ouale, zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie;
-taiteii fierti se scurg, se limpezesc cu apa rece si se lasa cateva minute sa se raceasca. Se amesteca cu compozitia de branza si se toarna in tava unsa.
-se da la cuptorul preincalzit pentru cca 45 min.

Se lasa o jumatate de ora sa se racoreasca si cu un cutit se desprinde de pe marginea formei. Se rastoarna pe platou.

Poate fi servita cu un toping la alegere. Eu am pus de ciocolata alba.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars