Se spala orezul si se pune la fiert in apa calduta. Separat, se pune si laptele la fiert, la foc potrivit, iar cand incepe sa fiarba, se adauga orezul. Daca, incepe sa dea pe afara, se adauga din cand in cand putina apa, pana cand orezul este fiert. Se acopera vasul si se lasa la racit timp de 15-20 minute, dupa care se adauga peste orez cele 2 galbenusuri amestecate cu 2 linguri de zahar, zaharul vanilatl si coaja rasa de lamaie, dupa gust, iar la sfarsit, se pun si cele 2 albusuri batute spuma. Se amesteca totul.
Se curata merele si se taie felii subtiri. Pe fundul unei cratite de 1 litru, se presara 2 linguri de zahar, dupa care se aseaza merele circular si se dau la cuptor pana incepe sa caramelizeze putin. Pt. un gust grozav, se presara putina scortisoara, inainte de a le da la cuptor.
Cand merele sunt gata, se scoate cratita si se pune deasupra orezul preparat cu lapte si oua si se da iar la cuptor pt. 20-25 minute, pana capata o crusta putin aurie,
Se lasa budinca la racit in cratita, apoi se desprinde usor cu un cutit pe margine si se rastoarna intr-o farfurie plana (cu merele in sus pt. un aspect placut).

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii