Budinca de Orez cu Mere, Caramel si Frisca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Budinca de Orez cu Mere, Caramel si Frisca

Ingrediente

  • Pentru budinca ai nevoie de:
  • -1 l lapte
  • -o cana (capacitate 350ml) cu orez
  • -1 kg mere
  • -4 linguri zahar + 200g pt caramel
  • -4 oua
  • -un praf de sare
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -2 plicuri zahar vanilinat
  • -scortisoara
  • Pentru ornat:
  • -250 ml frisca vegetala (eu am folosit Hulala) - un plic intaritor pt frisca (in imagine este deja pus in vasul cu frisca lichida) - topping caramel (facultativ)

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert impreuna cu orezul si un praf de sare. Eu am pus in oala cu pereti dubli.

Intre timp:
1. am curatat merele, le-am dat pe razatoare si le-am calit. La sfarsit am pus in mere toate mirodeniile.

2. am caramelizat cele 200g zahar imbracand peretii unei cratite de 3 l (nu va uitati la cratita, caci e urata, urata, fiind folosita pt. cuptor, ca si surata ei de 2l)

Orezul se fierbe pana cand absoarbe tot laptele. Se lasa sa se raceasca (am desertat orezul in bolul mixerului, pe care l-am pus intr-un vas mai mare cu apa, mestecand din cand in cand).

Cand s-a racit se pun peste orez merele calite si galbenusurile celor 4 oua. Se omogenizeaza.

Se bat albusurile spuma, adaugand 4 linguri de zahar (puteti pune mai mult daca va place mai dulce)

Se pun albusurile peste orez. Se omogenizeaza compozitia si se toarna in cratita cu caramel. Se coace in cuptorul incalzit.

Rece, se rastoarna cu grija pe o farfurie si se orneaza cu frisca si topping caramel.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars