Budinca de Orez cu Mere, Caramel si Frisca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Budinca de Orez cu Mere, Caramel si Frisca

Ingrediente

  • Pentru budinca ai nevoie de:
  • -1 l lapte
  • -o cana (capacitate 350ml) cu orez
  • -1 kg mere
  • -4 linguri zahar + 200g pt caramel
  • -4 oua
  • -un praf de sare
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -2 plicuri zahar vanilinat
  • -scortisoara
  • Pentru ornat:
  • -250 ml frisca vegetala (eu am folosit Hulala) - un plic intaritor pt frisca (in imagine este deja pus in vasul cu frisca lichida) - topping caramel (facultativ)

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert impreuna cu orezul si un praf de sare. Eu am pus in oala cu pereti dubli.

Intre timp:
1. am curatat merele, le-am dat pe razatoare si le-am calit. La sfarsit am pus in mere toate mirodeniile.

2. am caramelizat cele 200g zahar imbracand peretii unei cratite de 3 l (nu va uitati la cratita, caci e urata, urata, fiind folosita pt. cuptor, ca si surata ei de 2l)

Orezul se fierbe pana cand absoarbe tot laptele. Se lasa sa se raceasca (am desertat orezul in bolul mixerului, pe care l-am pus intr-un vas mai mare cu apa, mestecand din cand in cand).

Cand s-a racit se pun peste orez merele calite si galbenusurile celor 4 oua. Se omogenizeaza.

Se bat albusurile spuma, adaugand 4 linguri de zahar (puteti pune mai mult daca va place mai dulce)

Se pun albusurile peste orez. Se omogenizeaza compozitia si se toarna in cratita cu caramel. Se coace in cuptorul incalzit.

Rece, se rastoarna cu grija pe o farfurie si se orneaza cu frisca si topping caramel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia