Se pune laptele la fiert impreuna cu orezul si un praf de sare. Eu am pus in oala cu pereti dubli.
Intre timp:
1. am curatat merele, le-am dat pe razatoare si le-am calit. La sfarsit am pus in mere toate mirodeniile.
2. am caramelizat cele 200g zahar imbracand peretii unei cratite de 3 l (nu va uitati la cratita, caci e urata, urata, fiind folosita pt. cuptor, ca si surata ei de 2l)
Orezul se fierbe pana cand absoarbe tot laptele. Se lasa sa se raceasca (am desertat orezul in bolul mixerului, pe care l-am pus intr-un vas mai mare cu apa, mestecand din cand in cand).
Cand s-a racit se pun peste orez merele calite si galbenusurile celor 4 oua. Se omogenizeaza.
Se bat albusurile spuma, adaugand 4 linguri de zahar (puteti pune mai mult daca va place mai dulce)
Se pun albusurile peste orez. Se omogenizeaza compozitia si se toarna in cratita cu caramel. Se coace in cuptorul incalzit.
Rece, se rastoarna cu grija pe o farfurie si se orneaza cu frisca si topping caramel.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDegetelele de pui sunt crocante si savuroase, preferatele copiilor. De ce sa le cumper, daca le poti face acasa?
Degetele de pui - crocante si savuroasePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii