Budinca de Orez cu Mere, Caramel si Frisca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Budinca de Orez cu Mere, Caramel si Frisca

Ingrediente

  • Pentru budinca ai nevoie de:
  • -1 l lapte
  • -o cana (capacitate 350ml) cu orez
  • -1 kg mere
  • -4 linguri zahar + 200g pt caramel
  • -4 oua
  • -un praf de sare
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -2 plicuri zahar vanilinat
  • -scortisoara
  • Pentru ornat:
  • -250 ml frisca vegetala (eu am folosit Hulala) - un plic intaritor pt frisca (in imagine este deja pus in vasul cu frisca lichida) - topping caramel (facultativ)

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert impreuna cu orezul si un praf de sare. Eu am pus in oala cu pereti dubli.

Intre timp:
1. am curatat merele, le-am dat pe razatoare si le-am calit. La sfarsit am pus in mere toate mirodeniile.

2. am caramelizat cele 200g zahar imbracand peretii unei cratite de 3 l (nu va uitati la cratita, caci e urata, urata, fiind folosita pt. cuptor, ca si surata ei de 2l)

Orezul se fierbe pana cand absoarbe tot laptele. Se lasa sa se raceasca (am desertat orezul in bolul mixerului, pe care l-am pus intr-un vas mai mare cu apa, mestecand din cand in cand).

Cand s-a racit se pun peste orez merele calite si galbenusurile celor 4 oua. Se omogenizeaza.

Se bat albusurile spuma, adaugand 4 linguri de zahar (puteti pune mai mult daca va place mai dulce)

Se pun albusurile peste orez. Se omogenizeaza compozitia si se toarna in cratita cu caramel. Se coace in cuptorul incalzit.

Rece, se rastoarna cu grija pe o farfurie si se orneaza cu frisca si topping caramel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Muffins cu zmeura si lime
Bucataras.RO

Muffins cu zmeura si lime

Mici, dragalase, aromate si cu fructe, asa sunt prajiturelele pe care vi le prezint azi. In alte cuvinte muffins cu zmeura si...

Muffins cu zmeura si lime
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!