Albusurile se bat spuma tare, se pun 3 - 4 linguri de zahar tos si o lingura de zeama de lamaie sau portocala. (eventual esente de rom sau vanilie dupa gust) . Se bat bine sa se intareasca din nou si se adauga grisul ploaie.
 Compozitia se toarna intr-o cratita de 2 l unsa cu unt si se da la cuptorul bine incins circa 30 de min. 
 In paralel se pune laptele impreuna cu 3 linguri de zahar (si esenta de rom sau vanilie) la fiert pana se omogenizeaza. 
 Cand compozitia este coapta si rumenita inseamna ca este gata, se scoate si se lasa sa stea 3 - 4 min in cratita apoi se pune un platou deasupra si se rastoarna. 
 Se insiropeaza cu laptele adaugand incet pana acesta este absorbit aproape in totalitate. 
Se poate servi cu sirop de zmeura.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii