Punem stafidele la inmuiat in apa rece 15min.
Punem la fiert laptele cu un praf de sare si vanilia si cand clocoteste adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase.
Cand este aproape fiert punem zaharul si continuam fierberea.Dupa ce s-a fiert lasam sa se raceasca putin.
Separam ouale si batem albusele spuma. Dupa ce s-a racorit grisul adaugam, pe rand, galbenusurile, stafidele inmuiate si scurse bine, rahatul si coaja de lamiae.
La final punem albusele si amestecam usor de jos in sus.
Intr-o forma/tava, unsa si tapetata cu pesmet ,punem compozitia de gris si dam la cupror, la foc potrivit 40-45 min.
Se lasa sa se raceasca bine apoi se portioneaza dupa preferinte.
Se poate rasturna pe un platou, se orneaza cu frisca si se serveste cu sirop de fructe .
Se poate rasturna din forma pe un platou , se orneaza cu frisca si se serveste cu sirop de fructe.
Este un dulce usor de preparat iar gustul este minunat !!
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii