Budinca de gris cu stafide si rahat

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

250 gr gris
120 gr zahar
100 gr rahat taiat cubulete
50 gr stafide
1 litru lapte
3 oua
2 linguri pesmet
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamiae, sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Punem stafidele la inmuiat in apa rece 15min.
Punem la fiert laptele cu un praf de sare si vanilia si cand clocoteste adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase.
Cand este aproape fiert punem zaharul si continuam fierberea.Dupa ce s-a fiert lasam sa se raceasca putin.

Separam ouale si batem albusele spuma. Dupa ce s-a racorit grisul adaugam, pe rand, galbenusurile, stafidele inmuiate si scurse bine, rahatul si coaja de lamiae.
La final punem albusele si amestecam usor de jos in sus.

Intr-o forma/tava, unsa si tapetata cu pesmet ,punem compozitia de gris si dam la cupror, la foc potrivit 40-45 min.
Se lasa sa se raceasca bine apoi se portioneaza dupa preferinte.
Se poate rasturna pe un platou, se orneaza cu frisca si se serveste cu sirop de fructe .

Se poate rasturna din forma pe un platou , se orneaza cu frisca si se serveste cu sirop de fructe.

Este un dulce usor de preparat iar gustul este minunat !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Budinca de gris cu stafide si rahat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

magdalena_mar
•  06.11.2008 20:47:32

Arata extraordinar. o fac pt David al meu, cred ca o sa se linga pe buze.
mersi Mona

LORY
•  19.10.2007 15:28:13

minunata reteta!!!! nota maxima

eli
•  17.10.2007 19:28:08

Pare a fi un DULCE bun,am sa incerc si eu aceasta reteta.E si ieftina ,si usor de preparat.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Budinca de gris cu stafide si rahat